Au mai rămas doar 4 săptămâni până la începerea noului an școlar. În acest moment multe școli de la nivelul întregii țării se află în șantier.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că sunt multe şcoli în care sunt şantiere în prezent şi că a primit asigurări din partea inspectoratelor şcolare că lucrările vor fi finalizate înainte de începerea noului an şcolar.

Sunt într-adevăr multe şcoli în care sunt şantiere în acest moment, important este ca şantierele să fie închise înainte de începerea şcolii. Ministerul Educaţiei se implică prin programa de reabilitare a şcolilor pe care le monitorizează îndeaproape, Ministerul Educaţiei susţine implementarea proiectului România Educată prin care avizăm modificarea şi eficientizarea cadrului normativ pentru asigurarea standardelor de siguranţă şi calitate în şcolile din România.

Avem o sumă importantă cuprinsă în PNRR care se află în negocieri cu Comisia Europeană în acest moment destinată tocmai îmbunătăţirii infrastructurii şcolilor şi avem de asemenea şi un comitet interministerial condus de viceprim-ministru pentru şcoli sigure şi sănătoase.

Am primit asigurări din partea inspectoratelor şcolare că lucrările vor fi finalizate. Acum, măsura în care eu sunt convins că aceste lucruri se vor întâmpla este discutabilă”, a spus ministrul Educației.

La nivelul județului Giurgiu situația se prezintă astfel: „Avem 2 construcții noi la școlile din Stănești, respectiv Malu. Estimăm că elevii vor începe noul an școlar în noile școli finalizate. Mai sunt lucrări de reabilitare la Școala Roata de Jos și la Școala Cosoba. Vor fi gata la începerea cursurilor (la Școala Cosoba- lucrările sunt în acest moment gata doar parțial…este vorba de grupuri sanitare noi).

Restul unităților școlare vor fi igienizate pentru începerea cursurilor în bune condiții”– ne comunică inspectorul șef, Georgeta Stănescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

(Jurnal)