Directorul Spitalului Județean de Urgență ne precizează când vom avea un RMN la Giurgiu și ce alte investigații  se vor putea efectua…?

0
937

 

Recent l-am solicitat  pe directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, Dragoș CHIVU, să ne precizeze când vom avea din nou un RMN funcțional la Giurgiu.

Pentru pacienții care  sunt internați  și necesită investigații   RMN, există un acord încheiat  cu un spital din București , unde aceștia fac această investigație medicală – ne declara directorul SJU.

   Asta pentru că, din păcate, de ceva vreme avem RMN-ul defect și nu mai merită investit în repararea acestuia, întrucât acest mod de a repara, succesiv, s-a dovedit ineficient. Repari ceva și  se defectează altceva. Este necesar unul nou.  Am făcut demersurile legale, o cerere de finanțare către Minister  și avem semnale că se va  materializa, sperăm, până în luna decembrie a acestui an…

Am mai lansat o dată această solicitare, crezând că se va rezolva, însă ținând cont de faptul că sunt două proiecte… Este vorba despre construirea acelui spital  dotat cu imagistică medicală  și implicit cu  un RMN, astfel termenul s-a decalat. Însă RMN-ul nu este doar pentru secția de neurologie, avem și o secție de ortopedie, unde acest aparat este la fel de util.

Căci așa cum am anunțat, de anul acesta, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu,  se  face  protezare de  genunchi  și probabil echipa medicală va extinde aceste intervenții.  Proiectul pe traumatologie impune de asemenea  necesitatea imagisticii medicale pentru a se realiza  astfel de intervenții chirurgicale – menționa directorul Dragoș CHIVU.

Întrebat cam ce valoare are un asemenea echipament, directorul Spitalului ne-a precizat: Costul unui RMN  este  de un milion de euro , fiind o investiție mare, ce este suportată, în cuantum de 90%, de Ministerul Sănătății  și 10 % de către Consiliul Județean Giurgiu.  Noi am făcut toate diligentele pentru a obține această finanțare și suntem optimiști, dorind  ca pacienții noștri să  beneficieze de servicii medicale și investigații medicale la standarde de calitate, grija pentru dumnealor fiind pentru noi o prioritate…

(Jurnal)