Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost atrași de gambling și de această formă de divertisment. Însă, inevitabil, totul a venit la pachet cu dorința de îmbogățire rapidă și fuga infinită după marele premiu.

Nu mai este un secret faptul că jocurile de noroc pot duce la dependență, însă nu toți oamenii experimentează dependența în același mod. Unii sunt dependenți de adrenalina pariului sportiv, alții sunt atrași de sunetele păcănelelor, sunt și persoane care joacă cu gândul la jackpot și pierd noțiunea timpului și al banului. Cu siguranță sunt și jucători care pot gestiona toate aceste lucruri și joacă responsabil.

Jucătorii dezvoltă comportamente care arată dependența în diferite moduri. Pentru a înțelege situația, este necesar să înțelegem tipul de dependență și situația unică a individului. Ca răspuns la întrebarea căutată frecvent – „Ce tip de jucător de noroc sunt?” – au fost identificate șapte tipuri de jucători de noroc pe care îi putem întâlni și în casino online romania 2022.

Jucătorul profesionist există, trăiește din jocurile de noroc și și-a creionat un stil de viață în jurul gamblingului, dar aceștia sunt o raritate. Oamenii care pariază profesional își câștigă existența din jocuri de noroc. Cumva, ei se confruntă cu sisteme care sunt construite în jurul luării banilor și știu când să se oprească.

Un jucător profesionist întrunește mai multe calități și abilități, printre care: răbdare, toleranță la frustrare, inteligență, control de sine. Jucătorii profesioniști de succes cântăresc continuu șansele fiecărei situații pentru a decide cum să procedeze. Impulsivitatea și furia stau în calea performanței lor, așa că profesioniștii resping aceste trăsături.

De menționat că un jucător profesionist nu este de obicei dependent de jocurile de noroc. Dependența poate diminua autocontrolul și gândirea rațională, ceea ce ar cauza fără îndoială mai multe pierderi decât câștiguri.

 Jucătorul ocazional, social, este cel mai frecvent într-un cazinou. Un jucător ocazional se poate opri într-un cazinou din când în când, cheltuind o sumă moderată de bani pe sloturi sau blackjack. S-ar putea, de asemenea, să se alăture prietenilor pentru o ligă de fotbal fantasy sau un joc de poker de vineri seara.
Pentru jucătorul ocazional, social, jocul în sine nu este despre dorința puternică de a câștiga. Acest tip de jucător de noroc este interesat să petreacă timp cu prietenii, să cunoască oameni noi și să se angajeze într-o oarecare odihnă și relaxare pentru a scăpa de stres.

Jucătorul conservator nu este profesionist, dar nici social, ci un jucător în căutare de experiențe noi. Putem spune că este un jucător ocazional ce caută experiențe noi, influențat de mediul înconjurător. Jucătorul conservator vrea să încerce să joace sloturi sau să arunce zarurile pentru că a văzut aceast lucru la televizor și este curios despre noua experiență.

Jucătorul conservator setează un buget modest sau o limită de timp pentru practicarea jocurilor de noroc și se țin de el, indiferent dacă pierde sau câștigă. Această practică face ca dependența de jocurile de noroc să fie foarte rară în rândul jucătorilor conservatori.

În limitele rațiunii și cu moderație, jocurile de noroc pot fi o modalitate distractivă de a scăpa de stres, de a intra în legătură cu prietenii sau de a avea o nouă aventură. Cu toate acestea, dependența de jocuri de noroc este o problemă care poate scăpa rapid de sub control. Jucați cumpătați! Tu în ce categorie te încadrezi?

(R)