Tendințe pentru baie – o privire de ansamblu asupra celor mai la modă piese de mobilier

0
386

Planifici o renovare a băii și te întrebi ce piese de mobilier și accesorii să alegi? Alegerea nu este deloc ușoară, cu atât de multe propuneri disponibile pe piață. Merită să te inspiri din ultimele tendințe, care, deși pot fi schimbătoare, oscilează adesea în jurul unor soluții atemporale și universale. Cum să amenajezi o baie astfel încât să arate bine ani de zile și, în același timp, să fie elegantă, la modă și funcțională? Verifică ideile de mai jos și inspiră-te!

Baie într-o atmosferă alb-negru: un design clasic, cu mici modificări

Aranjamentele care combină albul cu negru revin în tendințe și sunt, la fel ca și hainele, o alegere clasică și elegantă care va funcționa în orice situație. Dacă vrei să-ți amenajezi baia într-un mod atemporal și modern, poți fi sigur că aceste culori vor arăta mereu grozav. Efectul alb – negru poate fi obținut în diferite moduri, inclusiv versiuni îndrăznețe, contrastante ale suprafețelor mai mari, inclusiv gresie sau ceramică, precum și decorațiuni și detalii mici.

În cazul mobilierului, merită să încerci o bază albă și mânere negre pe care să așezi accesorii negre foarte populare, precum și accesorii adiacente, precum o oglindă, un dozator de săpun, un sfeșnic sau perdele pentru duș negre.

Culori închise iluminate de auriu – nu numai într-un stil glamour

Popularitatea culorilor închise nu slăbește, dimpotrivă, câștigă amploare, rupând stereotipurile legate de proprietățile copleșitoare ale acestora. În cazul mobilierului, negrul mat, puțin misterios și elegant, este cel mai important. Dulapurile de baie în această culoare sunt perfecte pentru amenajări moderne și stilizate, mai ales în combinație cu accesorii aurii.  Nuanța caldă, metalică, va ieși frumos în evidență pe un fundal mai închis, luminând-o eficient.  Combinația de negru și auriu pentru un mobilier pentru baie este una dintre cele mai spectaculoase și atemporale combinații de culori în designul interior al băii.

Fronturi frezate și culori reci în baie – un set perfect

Dacă îți place stilul clasic, sigur îți vor plăcea fronturile frezate. Sunt universale și aduc în interior o atmosferă prietenoasă, familiară. Iar în acest an mobilierul se regăsește și în culori noi, reci. Este o combinație senzațională de design tradițional cu nuanțe surprinzătoare inspirate din tendințele contemporane. Culoarea închisă și saturată într-o versiune mată se va potrivi frumos în aranjamentele moderne, minimaliste și poate da tonul într-o baie elegantă, masculină.

Mobilierul bine ales este unul dintre cele mai importante elemente ale decorului unei băi, dar trebuie ca dimensiunea, forma, culorile, tipul de mânere și detaliile decorative trebuie să se potrivească perfect în stilul interiorului.

Sursa de imagine:
AlexandrBognat / Shutterstock.com