Tensiunile din coaliția de guvernare sunt departe de a se fi liniștit. O dovadă o reprezintă personajele propuse de către cei de la USR PLUS pentru funcțiile de  secretar de stat in ministere si pentru conducerile companiilor romane, precum Agentia Functionarilor Publici, Institutul National de Administratie si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. 

Site-ul ziare.com prezintă, succint, o listă a acestor nominalizări.

Un prim nume este Irina Alexe, fost secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului (SGG), cea care vizează funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Cea mai recentă declarație de avere a lui Alexe este din vara anului 2016, când a fost eliberată din funcția de la SGG. În document, Alexe trece un teren intravilan și un apartament în București pe numele ei și două terenuri și o casă, pe numele soțului și al rudelor acestuia.

Presa a scris ca Alexe s-a pensionat la varsta de doar 42 de ani, cu o pensie de 13.000 de lei, pe lună. Contactată de Ziare.com, echipa USR-PLUS nu a vrut să raspundă la întrebările despre vârsta pensionării și valoarea pensiei. În schimb, a lăudat munca Irinei Alexe în partid.

Liviu Mălureanu, membru USR în tabăra lui Cristian Ghinea, actualul ministru al Fondurilor Europene, a fost propus pentru funcția de președinte al Agenției Funcționarilor Publici. De profesie auditor, Mălureanu a devenit, în 2016, consilier local în Sectorul 3. Mălureanu a câstigat, în 2019, ca angajat USR, circa 80.000 de lei și aproape 12.000 de lei, pentru funcția de consilier.

Monica Althamer, specialistă în drepturile pacienților cu afecțiuni grave, este propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Ea a mai ocupat funcția de secretar de stat în perioada 2016-2017, când ministerul era condus tot de Vlad Voiculescu.

Medicul endocrinolog Ioana Mihăilă, care a fost președinte PLUS Bihor, este cea de-a doua propunere pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Ea a candidat la alegerile locale din toamna lui 2020 la funcția de primar al orașului Oradea, dar a pierdut în fața lui Florin Birta, susținut de Ilie Bolojan. Mihăilă a înființat, împreună cu soțul său o clinică privată în Oradea.

George Catean este propunerea Alianței USR PLUS ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii. El a studiat marketing în cadrul Universității Transilvania din Brașov și este activ în câteva organizații nonguvernamentale cu implicare locală și regională.
Catean conduce afacerea familiei în domeniul agricol și al produselor tradiționale, iar din 2018 este coordonator regional pentru zona rurală al PLUS.

Fosta directoare de resurse umane a Coca Cola HBC Romania, Corina Licea, a fost propusă de Alianța USR PLUS la conducerea Institutului Național de Administrație. Ea a lucrat șapte ani pentru cea mai mare companie de pe piața de băuturi din România, iar în ultimul an a fost consultant independent în resurse umane. În cariera sa, Licea a ocupat poziții similare de resurse umane în mai multe companii private din Romania și din afara țării.

Oana Ursache, membră în Biroul Național PLUS, este propunerea pentru conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Ursache este lector universitar doctor la Universitatea din Alicante, Granada și la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, fiind specialistă în literatura comparată.

Cătălin Stancu este propunerea pentru președinția Autorității pentru Administrarea Activelor Statului. Stancu a absolvit Universitatea Politehnică din București și a administrat afaceri în mai multe domenii, de la comerț la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019, când a decis să intre în politică și a fondat filiala USR Brăila.

Alianța USR PLUS îl propune pe George Gârbacea la conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Gârbacea, licențiat în ingineria geologică de mediu, are un masterat în ingineria geologică ambientală și un doctorat în geofizică.

La șefia Autoritatii competente de reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra (ACROPO), propunerea Alianței este Gabriela Dan Unterseth. Ea a absolvit Facultatea de Geologie din București, și a obținut un masterat și un doctorat in Franta. Lucrează de 14 ani la una dintre cele mai mari companii de investigații marine din lume, Fugro. În prezent este voluntar al filialei USR Diaspora.

(Jurnal)