Nu a trecut mult de când primarii mai multor localități din județul Giurgiu, reclamau faptul că nu au resurse financiare pentru a înființa centre de vaccinare. Astfel, banii au devenit un măr al discordiei între primarii de localități  şi autorităţi.  Iată însă că Guvernul a găsit o soluție,  urmând să deschidă o linie de creditare pentru primării.

Banii sunt pentru amenajarea centrelor de vaccinare suplimentare şi vin de la Uniunea Europeană. Nu se ştie acum o sumă exactă. Totul e la nivel estimativ. 300 de milioane de euro ar fi costurile pentru plata personalului şi organizarea centrelor suplimentare –  declară ministrul Investiţiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Avem soluţia de finanţare. Vom realoca din bani europeni daţi anii trecuţi pe alte urgenţe. Disputa aceea despre cine plăteşte pentru centre de vaccinare este închisă. Se vor plăti din fonduri europene. Noi punem la dispoziţie această linie de credit pentru a putea să tragem din ea banii.

Primarii se ocupă de partea financiară a organizării și funcționării centrelor suplimentare, apoi trimit devizul la Guvern și aşteaptă banii. Primarii nu trebuie să se arunce însă la preţuri mari – a mai menționat ministrul.

Aparent contrariat de această soluție, Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii a declarat:  „Centrele de vaccinare nu sunt palate, nu sunt clădiri cu totul noi. Sunt nişte scaune, sunt nişte mese. Centrele de vaccinare nu sunt aceste mari investiţii pentru care trebuie să accesăm fonduri europene sau să aştepte cineva o cantitate mare de fonduri de la guvern.”

(Jurnal)