Anunțul este făcut de oficialii Penitenciarului:

”Vă informăm că sâmbătă, 14.08.2021, la Penitenciarul Giurgiu, în jurul orei 05:45, s-a constatat că o persoană privată de libertate a săvârșit un act de suicid, prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere. Personalul medical al Penitenciarului Giurgiu a intervenit pentru resuscitarea acesteia, concomitent fiind solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanță, prin Serviciul Unic de Urgență 112. În ciuda eforturilor depuse, decesul a fost declarat la ora 06:34.

Precizăm că acesta se afla în evidența cabinetului medical și a serviciilor de specialitate ale unității cu o serie de afecțiuni pentru care se administra tratament.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea familiei persoanei private de libertate, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate și a Poliției Municipiului Giurgiu.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate în prezent de organele judiciare abilitate.”

Unitatea de detenție giurgiuveană s-a mai confruntat cu o serie de morți suspecte în urmă cu aproape un an. În luna septembrie 2020, în doar două săptămâni, trei deținuți și-au pierdut viața în condiții suspecte, morțile dovedindu-se, mai apoi, a fi sinucideri.