Bâlciul de Sf. Maria,  la Giurgiu,  prilej de afaceri pentru precupeți și de vaccinare pentru doritorii de imunizare!

0
472

Din cauză de Pandemie, tradiționalul bâlci de Sf. Maria de la Giurgiu anul acesta nu a mai ținut, ca altă dată, 10 zile, ci doar patru. Timp totuși suficient pentru comercianții ambulanți de oale, cratițe, linguri, mititei, cârnați, pop corn și alte mărunțișuri să își rotunjească oarecum bugetul afectat de COVID 19,  ținând cont și de faptul că anul trecut acest eveniment nu s-a mai organizat…

Încă de la intrare, mirosul de mititei, coastă sau cârnați la grătar i-au îmbiat pe amatorii de luat masa „în oraș” să  ia loc la una dintre mesele special amenajate. Prețurile, ca la 4 stele , nicidecum de bâlci! Astfel micul se vindea cu 4 lei, cârnatul pornea de pe la 8 lei, iar amatorii de coastă sau ceafă la grătar au trebuit să scoată din buzunar între 8 și 12 lei pe suta de grame!

Și, cum  grătarul nu merge  decât udat cu  bere, paharul de 400 ml s-a vândut cu 6 lei, iar  murătura aferentă coastelor rumenite, cu 5 lei… suta de grame!?

Nu au lipsit , evident  „tiribombele”, părinții trebuind să achite  distracția odraslelor, de doar 3 minute, cu 10 și 15 lei/tura. Să nu mai punem la socoteală cheltuielile cu baloanele, jucăriile, dulciurile, sucurile și câte și mai câte…

   Amatorii  de chilipiruri au avut, la rândul lor, de unde alege. Scaune sau linguri de lemn, executate  în fața clientului, de doi meșteri din Năsturelul , veniți tocmai din Teleorman: nea Gheorghe și tanti Leana din Năsturelu sau ceaune de fontă, marfa predilectă a meșteșugarilor de etnie, forme pentru prăjituri sau haine de toate felurile, pentru toate anotimpurile, dar mai ales  pentru toate gusturile și mărimile,  au stat timp de patru zile, la dispoziția localnicilor.

De remarcat că  bâlciul de Sf. Maria a fost organizat, anul acesta, într-o locație inedită: adiacent Parcului Tineretului, mai cunoscut printre locuitorii orașului ca Parcul fără nume sau Parcul Steaua Dunării.

Și pentru că suntem în plină pandemie de COVID 19, iar specialiștii anunță deja intrarea într-un val 4 de infectări,  de la bâlci  nu a lipsit nici un Centru mobil pentru vaccinare, căruia  până sâmbătă seara nu îi trecuse  pragul, decât  zece giurgiuveni!. Ei, ce vreți nici  Phizer-ul, nici AstraZeneca nu prea se împacă cu berea și nici cu distracția!

Dar dincolo de toate acestea giurgiuvenii s-au desfătat în cele 4 zile premergătoare sărbătorii de Sf. Mărie cu multă muzică, fum de grătare , petrecere și lumeeeee, măi fraților, ca la bâlci!

(CityZen)