„Bună ziua. Sunt un manipulant de marfă într-un depozit al firmei Kuehne Nagel din Bolintin Deal (Depozit Colgate Palmolive Romania). Pe data de 29 iulie au fost chemați la testare Covid19 20 de angajați.

După aceste teste au fost descoperiți 3 angajați pozitivi de Covid19. Aceștia au venit și la muncă 2 zile în timp ce știau că sunt pozitivi. Acești 3 angajați au interacționat cu restul colegilor. În acest depozit muncesc aproape 80 de oameni.

Astăzi am fost cu toții strânși în interiorul depozitului într-un loc aglomerat iar șeful de depozit ne-a comunicat că dacă facem cunoscută această situație vom fi dați afară.Ne-a spus că acei coleqi infectați au fost trimiși acasă după ce au venit și astăzi la muncă) și că nu au de ce să alerteze degeaba DSP-ul”.

Astfel sună apelul disperat al unui lucrător din depozitul din nordul județului, care cere ajutorul presei, în primul rând pentru a face cunoscută situația din societatea comercială respectivă, precum și pentru ca autoritățile să afle de situația de la Bolintin Deal.

Contactați telefonic, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu au declarat:

Nu ne-a fost adusă la cunoștință, până astăzi (n.r. – luni, 3 august), situația de la societatea comercială despre care amintiți. Problema este că mulți dintre cei aflați în nordul județului își efectuează aceste teste în clinicile sau spitalele bucureștene, și până ajung rezultatele la noi, la Giurgiu, poate trece o perioadă destul de lungă de timp. De aceea, de altfel, și cifrele persoanelor pozitive la COVID 19 sunt ridicate. Dar, repetăm până la acest moment (n.r. dimineața zilei de luni, 3 august) nu am primit nicio informare cu privire la aspectul semnalat de dumneavoastră”.

La scurt timp de la această declarație, surse din DSP Giurgiu ne-au confirmat primirea, din partea societății comerciale din Bolintin Deal, a unei adrese prin care li se aducea la cunoștință faptul că un angajat a fost confirmat pozitiv la COVID 19. Rămâne ca, în perioada următoare, să se efectueze ancheta epidemiologică în rândul celor 80 de angajați, precum și la familiile acestora.

(Jurnal)