Numărul persoanelor confirmate pozitiv la COVID 19 în ultimele 24 de ore a ajuns, iată, la 425, după ce alți 18 giurgiuveni au fost infectați cu noul coronavirus. Astfel, situația epidemiologică, la nivelul județului nostru, se prezenta astfel luni, 3 august: 

  • cazuri confirmate pozitiv – 425;
  • cazuri vindecate și externate – 319;
  • în carantină la domiciliu – 408 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 4 persoane.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 36 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.009 persoane, dintre care 43 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 02 august a.c., 123 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 56 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Totodată, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu au executat în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, în contextul pandemiei create de acest virus. A fost prezent un număr de 55 de jandarmi, astfel:

➡️ 27 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;

➡️ 17 jandarmi au executat misiuni de menținere independent;

➡️ 7 jandarmi planificați în acțiune punctuală pe raza municipiului Giurgiu pentru verificarea respectării prevederilor legale privind măsurile de distanțare și protecție sanitară în contextul COVID-19;

➡️ 4 jandarmi planificați în acțiune în cooperare cu I.P.J. Giurgiu pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite de prevenire/limitare răspândire a COVID-19.
Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, după cum urmează:

– 1 amendă în valoare de 500 lei (la Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 – republicată – privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice);

– 1 avertisment scris (la Legea nr. 55 din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19);

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.