O razie de rutină la Sinaia, în acest week-end, a scos din nou la iveală inconștiența unora dintre concetățenii noștri. Deși pozitiv la COVID 19, un giurgiuvean a ales să plece la Sinaia, împreună cu mai mulți prieteni, pentru un…grătar! De altfel, de acolo l-au și ridicat jandarmii aflați într-o patrulare de rutină prin zonele cunoscute ca preferate pentru picnicuri de către amatorii de ieșiri în aer liber.

Jandarmii din Prahova au identificat un bărbat care avea COVID-19 şi se afla la picnic. El refuzase internarea şi venise din Giurgiu la Cota 1000 Sinaia. Bărbatul a fost plasat în carantină instituţionalizată, anunţă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova (IJJ Prahova).

În data de 2 august (duminică- n.red.), numitul M.M.M. din judeţul Giurgiu, turist aflat la cota 1000 Sinaia, unde desfăşura activităţi de picnic cu alte două familii într-o zonă care nu era special amenajată, a fost depistat, în urma verificărilor, că figura testat pozitiv COVID-19, cu refuzul internării în unitate spitalicească, având măsura izolării la domiciliu în judeţul Giurgiu”, conform sursei citate.

Jandarmii au anunţat autorităţile competente şi au întocmit procesul verbal de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor epidemiologice.

Sursele „Jurnal giurgiuvean” ne-au povestit, în exclusivitate, întreaga istorie…

Respectivul – domiciliat în comuna Cosoba – a fost depistat pozitiv la COVID 19 cu circa 10 zile în urmă. Tot atunci, i-a fost testată și întreaga familie, singurii care au fost negativi fiind soția (bolnavă de cancer, în vârstă de aproximativ 40 de ani) și doi dintre copii minori. Un alt copil minor, în vârstă de 11 ani, precum și mama bărbatului petrecăreț, au fost confirmați pozitivi la noul coronavirus. Deși s-a încercat convingerea, pe nenumărate căi, a bărbatului să accepte internarea într-o unitate spitalicească, împreună cu băiatul de 11 ani, pentru tratamente, acesta a refuzat categoric, deși inclusiv primarul din comună, precum și șeful de post, au insistat pentru acest lucru.

Despre bărbatul bolnav de COVID 19 ce a preferat un week end la munte, în compania prietenilor, în loc să se îngrijească de familia sa, mai mulți săteni ne-au spus că acesta ar lucre ca șofer pe TIR, în perioada de vârf a pandemiei călătorind prin mai toată Europa.

Organele statului vor demara o nouă anchetă la domiciliul bărbatului, urmând să se ia decizia inclusiv în ceea ce îi privește pe cei trei copii minori ai acestuia.

(Jurnal)