Începând cu data de 25 iulie și până în data de 19 august, Ministerul Sportului va desfășura în premieră Proiectul „HERCULES”, un program destinat atragerii copiilor către sport, care va oferi elevilor cu vârste între 6 și 14 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline.

Proiectul va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, de către 32 de direcții județene, județul Giurgiu numărându-se printre ele.

Direcția Județeană pentru Sport Giurgiu s-a implicat cu toate resursele pe care le deține, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului.

La Giurgiu, proiectul derulat de Direcția Județeană pentru Sport, a debutat astăzi, 25 iulie și se va încheia pe 19 august.

Disciplinele pentru care se organizează cursuri gratuite în județul nostru sunt: tenis de masă, gimnastică aerobică și lupte.

Copiii care doresc să se încrie la aceste cursuri trebuie să descarce formularul de încriere de pe link-ul următor:

Formular-inscriere-Proiectul-Hercules.

Pentru fiecare disciplină sportivă sunt acceptați 15 copii, pe categorii de vârstă.

Programul cursurilor în perioada 25 iulie -19 august este următorul:

  • 6 – 8 ani – 25 iulie – 29 iulie;

  • 9 – 10 ani – 1 august – 6 august;

  • 11 – 12 ani – 8 august – 12 august;

  • 13 – 15 ani – 15 august – 19 august.

Trebuie menționat că toate cursurile sunt gratuite, locul de desfășurare al acestora fiind următorul:

cursurile gratuite de tenis de masă se vor desfășura la sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din incinta Stadionului ”Marin Anastasovici”,

cursurile de gimnastică aerobică se vor desfășura la sala de sport a Școlii Nr. 4, dar și la Grădinița „Albă ca Zăpada”,

– pentru cursurile de luptă, este disponibilă sala de sport a Colegiului Tehnic „Ioan Bălănescu” (fostul Liceu de Marină).

Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului sunt puse la dispoziție de Ministerul Sportului, care a alocat și va distribui în acest sens către direcțiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.

Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de
momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES”, menționează organizatorii pe site-ul lor.

(Ana Magheru)