Din cauza fluxului mare de informații venit la redacție în ultima săptămână abia astăzi am dat peste semnalul disperat al primarului din Florești Stoenești, Constantin Dumitru, care relevă un aspect de multe ori sesizat de cetățeni, dar de prea puține ori luat în seamă de organele abilitate în a sancționa vinovații. Este vorba despre transportul de călători.

Primarul localității Florești Stoenești menționează, într-o postare pe facebook-ul Primăriei, cu mai bine de o săptămână în urmă, faptul că, ignorând temperaturile sufocante de afară,  sunt încă șoferi care, din dorința de a face încasări cât mai mari, încarcă microbuzele cu pasageri, pe ruta  București-Florești Stoenești și retur, peste capacitatea legală…

Avem dreptul la un transport civilizat, sau cerem prea mult ? În urmă cu două ore, când temperatura aerului era de 40 de grade la nivelul solului, în microbuzul din imagine ,,călătoreau” înghesuiți ca sardelele, 40 de oameni!- scrie pe site-ul Primăriei, primul edil al localității.

 Capacitatea microbuzului este de 18 locuri. În 2022, în România niște indivizi își permit să înghesuie 40 de oameni într-un spațiu în care cu greu încap 18. Un demers jurnalistic ar schimba ceva, probabil la anu’.

Singurul demers care i-ar obliga pe transportatori să ia măsuri ar fi BOICOTUL total al curselor regulate de călători pe ruta București-Florești-Stoenești și retur. Primăria Florești-Stoenești va lansa imediat o platformă prin care șoferii care vor avea drum spre București și dinspre București vor putea anunța imediat potențialii călători, despre ora plecării, traseul ales și locul de joncțiune.mDe asemenea, potențialii călători vor putea transmite, ora și locul de unde pot fi preluați.

PRIN SOLIDARITATE Îİ PUTEM OBLIGA SĂ SCHIMBE CEVA . N PRIMĂ FAZĂ, HAI SĂ NU NE MAI URCĂM ÎN MAȘINILE LOR !

Mă implic personal în acest ,,proiect” prin efectuarea a două curse zilnice gratuite Florești-București și retur cu autoturismul personal pe care îl voi dota cu benzină și șofer Cine se mai bagă ?! – mai scrie primarul Constantin Dumitru pe facebook-ul Primăriei Florești- Stoenești.

Cu siguranță noi ”ne băgăm” în acest proiect, Domnule Primar… Noi, jurnaliștii de la cotidianul ”Jurnal giurgiuvean”, solicitând la rândul nostru  ca de fiecare dată când un pasager de pe această rută sesizează un astfel de caz, în care este expus riscului de a i se prejudicia sănătatea, să sune imediat la telefoanele Redacției, indicând numărul de înmatriculare al vehiculului, traseul / destinația,   pentru ca la rândul nostru să putem anunța reprezentanților instituțiilor menite să intervină în astfel de situații, pentru a acționa cât se poate de repede și de eficient.

La fel de utile ne sunt filmările cu camerele telefonului sau fotografiile și depozițiile înregistrate ale colegilor de drum ai pasagerilor transmise ulterior către noi.

Dar înainte de toate, luați-le numele șoferilor de pe ecusoane și evitați, așa cum menționa primarul Constantin Dumitru, de a vă mai urca în microbuzele lor!

 (Jurnal)