În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, pentru aproximativ 1.300 camioane, 2.200 autoturisme și 10.000 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară,  pentru  aproximativ 1.300  camioane, 3.300 autoturisme și 14.300 de  persoane.

            La momentul actual, la nivelul P.T.F. Giurgiu controlul se efectuează,  atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară pe câte patru artere destinate turismelor, media timpului de așteptare  pentru efectuarea formalităților de frontieră fiind apropiată de valorile normale.

Pentru autocamioane, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de control atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară. Înregistrăm timpi crescuți de așteptare, în special pe sensul de ieșire din țară, aceștia fiind determinați de numărul mare de astfel de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un timp foarte scurt.

           La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi fluent.

           Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate atât  arterele de control cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie.

Recomandăm persoanelor să pregătească din timp documentele de călătorie necesare pentru tranzitarea frontierei, să verifice şi să pregătească documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control, să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să consulte aplicaţia            Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

(Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu: Subinsp. de poliție                      Raluca DUMITRACHE)