Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Primarul Cătălin Corbea vânează, mai nou, câinii ciobanilor din localitate!

Primarul Cătălin Corbea vânează, mai nou, câinii ciobanilor din localitate!

0
Primarul Cătălin Corbea vânează, mai nou, câinii ciobanilor din localitate!

Primarul din Prundu o comite din nou! Deşi – susţin mai mulţi martori din comună – nu ar mai avea drept de a deţine armă, Cătălin Corbea se plimbă, în continuare, prin localitate cu arma de vânătoare pe scaunul din dreapta al autoturismului său, ameninţând sau chiar împuşcând animale, atunci când nu îi convine ceva. Un astfel de caz s-a petrecut sâmbătă, 20 octombrie, în zona digului din satul Puieni (comuna Prundu).

Gheorghe Petcu, proprietar de animale (oi) din satul Puieni, este ultima „victimă” a primarului-pistolar.

„Sâmbătă, în timp ce ciobanul pe care îl am eu angajat la oi era cu turma pe digul Puienilor, căţeaua mi-a scăpat şi s-a dus la 100-200 de metri în faţa turmei. În timpul acesta, a trecut pe acolo primarul Corbea cu maşina şi, fără să zică nimic, a scos puşca pe geamul din dreapta şi a tras în căţea. Mi-a omorât-o pe loc…Ciobanul meu s-a speriat, m-a sunat, iar eu am anunţat la 112 ce s-a întâmplat. Din ce ştiu eu, el nu are voie să mai poarte armă, dar el, Cătălin Corbea, este cel care face legea în comuna Prundu”, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, Gheorghe Petcu.

Întrebat care ar fi putut fi motivul pentru care primarul Corbea să îi fi împuşcat animalul, Gheorghe Petcu ne-a declarat:

„Zâzania între mine şi primar a început cam de anul trecut, când i-am făcut o cerere să îmi concesioneze şi mie o parte din izlazul comunei. La vremea aceea, aveam şi vaci, şi oi, şi capre, dar el mi-a respins fără drept de apel cererea. Anul ăsta am cerut, iar, pentru capre, dar mi-a spus că nu îmi dă, că să vând caprele. Dar el are voie să îşi ţină animalele, dar şi animalele de pe fondul de vânătoare, cu trifoiul de pe izlaz…Asta e, de atunci a început cu şicanele şi cu ameninţările…”, a mai precizat ciobanul al cărui câine a fost împuşcat de primarul Corbea.

De asemenea, Gheorghe Petcu ne-a precizat faptul că, deşi poliţiştii sosiţi la faţa locului în urma apelului la 112, i-au indicat să facă plângere la serviciul Arme şi Muniţii, omul se teme să facă acest lucru, deoarece, spune el, este posibil ca primarul, prin influenţa pe care ar putea-o avea, să scape.

Până la ora redactării materialului, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu nu a transmis nicio informaţie cu privire la acest incident.

Vom reveni cu amănunte, de îndată ce acestea ne vor fi furnizate.

(A. Lanconi)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °