Așa cum menționam într-un articol publicat cu câteva zile în urmă, data de 20 octombrie era preconizată, de către directorul Direcției de Asistență Socială (DAS) Giurgiu, Viorica Bănescu, să fie data de la care giurgiuvenii cu venituri mici vor putea depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire.

„Cererile se depun atât pentru ajutorul de la bugetul de stat, valabil pentru încălzirea cu agent termic în sistem centralizat, gaze naturale, lemne/cărbuni/combustibili petrolieri și energie electrică, cât și pentru cel de la bugetul local (doar pentru încălzirea cu agent termic în sistem centralizat), iar condițiile de acordare, tranșele de venituri și procentele de compensare din valoarea efectivă a facturii au rămas neschimbate față de anul trecut.

Cererile tip se ridică de la asociațiile de proprietari sau de la Direcția de Asistență Socială (DAS), iar după completare se depun la sediul Direcției de Asistență Socială de la Giurgiu Nord sau la Cantina Socială din cartierul Tineretului, însoțite de actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate”, ne preciza directorul DAS Giurgiu.

Pentru a beneficia de acest ajutor pe durata întregului sezon rece, cererile trebuie depuse până la data de 20 noiembrie. Cei care depășesc acest termen vor beneficia de ajutorul de încălzire începând cu luna decembrie sau cu luna în care depun cererea, cu condiția să nu depășească data de 20 a lunii.

Deși data de începere a depunerilor de cereri era 20 octombrie, totuși giurgiuvenii săraci au putut face acest lucru încă de marți, 16 octombrie. De la acea dată până în prezent au fost depuse 67 de cereri, dintre care 30 pentru energie termică, 20 pentru gaze, 6 pentru lemne și 11 pentru energie electric, a mai precizat directorul Viorica Bănescu.

(Ana Lanconi)