AcasăActualitatePrimăria Florești-Stoenești: „30 octombrie este termenul limită pentru înscrierea în Registrul de...

Primăria Florești-Stoenești: „30 octombrie este termenul limită pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate”

Primăria comunei Florești-Stoenești face un anunț public către toți cetățenii comunei privind obligativitatea înscrierii în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr.714 din 26 Mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, control, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spatiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare au obligația de înscriere în registrul sistemului de epurare în termen de 120 zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Atenție!

Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului.

Persoanele fizice și juridice care au construit în curți fose septice sau bazine vidanjabile au obligația conform art.11alin (2) din Hotărârea nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate să se înregistreze până la 24.11.2022 în „Registrul de evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate”

Formularul de înregistrare poate fi găsit pe site-ul www.floresti-stoenesti.ro sau la sediul Primăriei Florești-Stoenești, în cadrul Serviciului Relații cu Publicul / Departamentul de Mediu.

În conformitate cu art.23 din Hotărârea nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, control, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art.11 alin.(1)și(2) și art.15 alin (2), constituie contravenție și se sancționezi cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 lei.

Obligația se aplică atât sistemelor existente, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire” se precizează în postarea primăriei.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.7 ° C
18.7 °
18.7 °
68 %
2.3kmh
100 %
lun
22 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
20 °
vin
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!