Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Donații ale producătorilor locali către centrele DGASPC Giurgiu, la inițiativa Direcției Județene pentru Agricultură

Donații ale producătorilor locali către centrele DGASPC Giurgiu, la inițiativa Direcției Județene pentru Agricultură

0
Donații ale producătorilor locali către centrele DGASPC Giurgiu, la inițiativa Direcției Județene pentru Agricultură

Cu ocazia Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești mai mulți producători locali de legume, fructe și patiserie au făcut donații către centrele aparținând D.G.A.S.P.C. GIURGIU.

Astfel, centrul pentru persoane adulte cu dizabilități din Oinacu și centrele pentru persoane vârstnice din Hotarele, Mironești și Oncești au primit în aceste zile donații constând în legume, fructe și alte produse agroalimentare oferite de producători locali din județul
Giurgiu.

„Inițiativa aparține Direcției pentru Agricultură Giurgiu, acțiunile fiind organizate cu ocazia Zilei de 10 octombrie, Ziua națională a produselor agroalimentare românești.
În cadrul acestor acțiuni, cantități semnificative de legume, fructe, precum și conserve de legume, miere, respectiv pâine și făină sunt destinate celor 141 beneficiari de servicii sociale din patru centre rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.
La unul dintre cele patru centre, produsele au fost livrate în data de 8 octombrie 2022, iar celelalte trei centre vor primi donațiile în cursul zilelor următoare.
Astfel, mai mulți producători agricoli din localități ale județului Giurgiu prezenți în data de 8 octombrie 2022 la piața volantă organizată în curtea Direcției Agricole Județene cu ocazia Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare românești au donat în aceeași zi o parte din produse Centrului pentru persoane vârstnice din localitatea Oncești.
La acțiune au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Agricole Județene.
Alte produse agroalimentare donate de S.C. Donaris SRL din Oinacu, S.C. Legume Interfresh SRL din localitatea Vărăști și SC AgroBioProd Colibași vor ajunge în zilele următoare la persoanele beneficiare de servicii sociale de la Centrul din Oinacu, respectiv Centrul din Hotarele și Centrul din Mironești.

De asemenea, S.C. Dunapan Star S.R.L. va dona pâine și făină pentru persoane vârstnice instituționalizate la Centrul din Mironești.

«Sărbătoarea Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești reprezintă un prilej de a oferi consumatorilor produse românești de calitate. Sloganul acțiunilor noastre este «Produs românesc- bun pentru tine, bun pentru fiecare». Ne bucurăm că producătorii
agricoli din județul Giurgiu au răspuns prompt apelului nostru de a veni în sprijinul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, donând produse agroalimentare din producția proprie pentru persoane instituționalizate», a declarat Petra Ochișor, director al Direcției Agricole Giurgiu.

Conducerea D.G.A.S.P.C. Giurgiu felicită Direcția pentru Agricultură Giurgiu pentru inițiativă și adresează mulțumiri tuturor celor implicați în aceste acțiuni caritabile”, transmite DGASPC Giurgiu într-un comunicat.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °