Europarlamentarul Dan MOTREANU solicită o „evaluarea complementară a impactului pentru noua propunere de regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor”

0
217

Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European din care face parte și europarlamentarul liberal, Dan Motreanu, a solicitat o evaluare complementară a impactului pentru noua propunere de regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor.

„În acest sens, am trimis o scrisoare comisarei europene pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides.

Noi am cerut ca evaluarea de impact adițională să ia în calcul efectele pandemiei COVID-19, ale războiului din Ucraina, ale inflației actuale, precum și ale secetelor recente și schimbărilor climatice asupra producției agricole și a sectorului agroalimentar.

Am solicitat Comisiei Europene să pună la dispoziția publicului și al Parlamentului European aceste informații esențiale până pe 30 noiembrie.

Conform Strategiei de la Fermă la Consumator, publicată în mai 2020, avem o țintă europeană pentru reducerea utilizării pesticidelor chimice, precum și a celor mai periculoase pesticide, cu 50% până în 2030.

Propunerea de Regulament privind utilizarea durabilă a pesticidelor ar impune cote naționale obligatorii din punct de vedere legislativ, cu un impact important asupra agriculturii și al mediului înconjurător. În acest context, dorim să ne asigurăm că siguranța și securitatea alimentară nu vor avea de suferit.”

(Dan MOTREANU- europarlamentar liberal și vicepreședinte PNL)