De câtva timp, Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a demarat procedura de dizolvare a Consiliului Local din Daia, ca urmare a faptului că, de mai bine de jumătate de an, în comună nu s-a mai întrunit consiliul local – şi nici nu s-au mai aprobat hotărâri ale acestora.

Referindu-se la acest aspect, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marin Anton, declara, în cadrul celei mai recente conferinţe de presă a liberalilor giurgiuveni:

„La Daia, în mod normal, trebuie organizate alegeri anticipate. Acolo consiliul local nu mai funcţionează de mult, şi asta numai din cauza PSD-ului care şi-a vârât coada şi acolo, cum a făcut-o şi în alianţa cu ALDE. Din păcate, oamenii din comună sunt cei care suferă cel mai mult, pentru că nici Primăria, nici Consiliul local din Daia nu funcţionează de atâta timp. Acum aştept şi eu hotărârea Prefecturii, care să legifereze constatarea noastră că acolo, la Daia, nu se întâmplă nimic. Încă o dată se dovedeşte, dacă mai era nevoie, că PSD nu reuşeşte să coaguleze nimic, chiar dacă mai este prezent, din când în când, preşedintele CJ Marian Mina. Chiar îmi doresc alegeri anticipate, şi veţi vedea care este, cu adevărat, trendul şi starea de spirit din comună. Oamenii au tot schimbat primarii, sperând că le vor fi rezolvate problemele, dar nu au avut noroc. Acum, când sunt proiecte, când se pot face multe, consilierii pun beţe în roate, şi asta numai pentru că este cel mai amestecat consiliu local”, a mai spus liderul liberal.

Cu puţin timp în urmă, primarul comunei, Florin Adrian Şerban, îşi manifesta încrederea în decizia Instituţiei Prefectului, care, spunea primarul Şerban la vremea respectivă, ar putea aduce lucrurile din comună pe un făgaş normal, al colaborării, al conlucrării şi al luării unor decizii benefice comunităţii.

(JGR)