Sâmbătă, 15 septembrie, pe stadionul din comuna Mihai Bravu s-a disputat meciul de Liga a IV-a de fotbal, cu CSM Dunărea Giurgiu, meci considerat derby de către pasionaţi, finalizat cu scorul de 3 – 2 în favoarea celor din Mihai Bravu.

Deşi partida în sine nu a ridicat probleme, sportivitatea fiind cuvântul de ordine al meciului, după fluierul de final au avut loc o serie de evenimente care nu fac cinste nimănui.

Din spusele vicepreşedintelui CSM Dunărea Giurgiu, Daniel Ignat, la finalul meciului, unul dintre jucătorii echipei giurgiuvene a fost lovit, în mod intenţionat, de către un jucător al echipei adverse, cu cotul în zona abdominală, ceea ce a dus la prăbuşirea sa pe teren.

Meciul fiind terminat, delegaţia giurgiuveană a pătruns pe teren, pentru a vedea care este starea jucătorului. Concomitent, pe teren a pătruns şi primarul localităţii Mihai Bravu, Ion Niţu, care, iniţial, a avut o altercaţie cu antrenorul giurgiuvenilor, Dorian Gârlea.

„Antrenorul nostru a fost lovit, şi, în acel moment, jucătorii au făcut un fel de zid de protecţie în faţa lui”, declara miercuri, 19 septembrie, vicepreşedintele CSM Giurgiu.

„Din nefericire, Alin Pârlogea a fost lovit, din spate, de primarul comunei Mihai Bravu, în zona tâmplei. Văzând acestea, am apelat, prin 112, la Poliţie şi Ambulanţă, care au ajuns repede la faţa locului. Alin a fost transportat la UPU Giurgiu, şi a primit îngrijiri medicale. Luni am fost împreună cu familia lui la Medicina Legală din Policlinică, pentru eliberarea certificatului medico-legal. Nu este normal să se întâmple asemenea evenimente. Nu am fost niciodată o echipă violentă, nu ne-am propus niciodată să câştigăm vreun meci cu violenţe. Nu pot şti de ce a reacţionat astfel, mai ales că ei câştigaseră meciul. Dacă vor să se bată, mai bine să meargă în ring, nu pe terenul de fotbal. Vom depune plângere penală, şi vom lăsa justiţia să decidă”, a mai spus Daniel Ignat.

Ca urmare a celor petrecute la Mihai Bravu, Asociaţia Judeţeană de Fotbal a decis amendarea clubului din localitate cu 300 de lei, şi suspendarea terenului echipei AS Mihai Bravu pentru următoarele trei meciuri disputate de aceştia pe terenul propriu. „Rămâne de văzut care va fi decizia în ceea ce-l priveşte pe Ion Niţu, în funcţie de calitatea pe care o are, mai ales că a fost trecut pe fişa de arbitraj, nu ştim încă în ce calitate”, a încheiat vicepreşedintele CSM Dunărea Giurgiu.

La rândul său, Alin Pîrlogea declara, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă:

„Din fericire, nu s-a petrecut ceva mai grav. Eu fac fotbal de plăcere, şi nu mi se pare normal să fiu bătut cu bestialitate de către indivizi care nu au nimic comun cu sportul. Voi lăsa justiţia să decidă, dar vă pot spune cu siguranţă că nimeni nu şi-a cerut scuze, până acum, pentru cele petrecute sâmbătă!”.

Contactat telefonic, primarul comunei Mihai Bravu, Ion Niţu, a declarat:

„Nu am lovit pe nimeni. Nu ştiu să se fi întâmplat aşa ceva, eu am stat tot timpul în tribuna oficială, nu am coborât pe teren, iar după meci m-am dus la vestiare pentru a-i felicita pe jucătorii noştri pentru victorie. Repet, nu am lovit pe nimeni, şi nici nu ştiu cine l-ar fi putut lovi pe jucătorul de la Giurgiu”, a încheiat Ion Niţu.

(Jurnal)