AcasăActualitateDeputatul Cristina-Elena Dinu numește măsurile luate pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate

Deputatul Cristina-Elena Dinu numește măsurile luate pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate

Consultând ca de fiecare dată facebook-ul deputatului Cristina Elena Dinu, am dat peste un material ce cuprinde cele mai importante măsuri luate la nivel naţional şi judeţean pentru modernizarea sistemului sanitar, prezentat recent în cadrul unei conferinţe Judeţene  a PSD Giurgiu.

În urmă cu 2 ani, am intrat în Parlamentul României cu dorinţa de a-mi pune toată experienţa şi profesionalismul în slujba celor care m-au ales, cu gândul de a respecta promisiunile făcute în campania electorală, pentru ca românii să trăiască mai bine şi, mai ales, pentru ca sistemul sanitar din România să ajungă la standarde cât mai înalte – notează parlamentarul giurgiuvean. Prin activitatea mea în cadrul Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, am încercat alături de colegii mei să îmbunătăţim legislaţia în domeniu şi să propunem noi acte normative care să ne permită să punem în practică promisiunile făcute. Mare parte dintre promisiuni au fost respectate, astfel:

 

– Am încercat să oprim exodul medicilor români în străinătate prin creşterea salariilor medicilor şi personalului medical din unităţile sanitare publice, la niveluri comparabile cu cele din multe ţări europene, astfel că, în ultima perioadă, medicii români se reîntorc şi rămân în spitalele din România.

– Au fost dotate, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, toate spitalele județene din țară cu echipamente de imagistică  modern, de tip CT, RMN şi PACS, printre acestea aflându-se și Spitalul Județean de Urgență Giurgiu care a primit un nou CT si un echipament PACS.

– Am repornit Programul National pentru tratamentul fără interferon al Hepatitei C, care s-a extins si pentru fibroză grad 3 şi 4, iar în acest moment un număr suplimentar de 4.500 de pacienţi au acoperite costurile de tratament.

– Pentru accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%, am crescut plafonul de venit de la 700 la 990 lei;

– Au fost triplate sumele pentru achiziția de vaccinuri;

– A fost introdus Subprogramul Naţional pentru tratarea copiilor cu diabet zaharat, conform căruia copiii vor beneficia de senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei;

 

Acestea sunt numai câteva dintre măsurile luate în aceşti 2 ani pentru modernizarea sistemului sanitar şi cresterea calitaţii serviciilor medicale din România, în folosul pacienţilor – a mai precizat deputatul Cristina Elena Dinu.

De toate aceste măsuri a beneficiat şi sistemul sanitar din judetul GIURGIU care fost permanent în centrul atenţiei mele, dar şi a colegilor mei din Consiliul Judeţean. Astfel, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a primit, pe lângă un echipament CT nou şi un sistem PACS din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, şi numeroase echipamente pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. Pe lângă acestea, Consiliul Judeţean a investit atât în infrastructuraSpitalului, prin reabilitarea unor corpuri de clădire, cât şi în dotarea cu aparatură medicală performantă, atât de necesară pentru ca giurgiuvenii să poată fi trataţi aşa cum se cuvine, la ei acasă.

Parlamentarul giurgiuvean a numit totodată  lucrările ce  au fost finalizate în anul 2017:

-lucrările de înlocuire acoperiș spital vechi – secţia de oftalmologie, în valoare de – 379.581,73 le;
-lucrările la secția de neurologie, în valoare de – 480.588 lei;
-lucrările de reparații la instalația de alimentare cu energie electrică, în valoare de – 479.261 lei;

Au fost începute în 2017 și finalizate în 2018 lucrările de reparații la subsolul spitalului vechi, în sumă de aproximativ 440.000 lei, spaţiilor care erau într-o stare tehnică precară dându-li-se, astfel, o noua destinație. Anul trecut și în acest an, din fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu, s-a achiziționat aparatură medicală în valoare totală aproximativă de 1.700.000 lei. Dintre acestea cele mai importante sunt trusa de endoscopie și colonoscopie, videolaringoscopul, un ecograf performant și patru aparate de ventilație mecanică, fiind în procedură de achiziție un mamograf de ultimă generație.

Cristina Elena Dinu mai nota faptul că prin eforturi comune, corpul nou al Spitalului Județean va intra, într-un amplu Proiect de REABILITARE, EXTINDERE SI DOTARE CORP SPITAL NOU C1+C2” , cu finanţare de la CNI, care, după finalizare, va fi una dintre cele mai moderne unităţi sanitare din ţară.

Tot prin CNI, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale va beneficia de construcţia unui corp nou de clădire care va asigura asistenţa medicală la standarde înalte a populaţiei din nordul judeţului.

Foarte multe dintre dispensarele aflate în mediul rural şi în care îşi desfăşoară activitatea medicii de familie au intrat în reabilitare şi dotare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II – a mai precizat deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer senin
25.3 ° C
25.3 °
25.3 °
38 %
2.2kmh
6 %
sâm
39 °
Dum
41 °
lun
42 °
mar
43 °
mie
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com