Peste 2000 de tone de zăpadă ridicate de utilajele societății Giurgiu Servicii Publice , de pe străzile Municipiului.  

0
162

După cum se cunoaște deja, Societatea  Giurgiu Servicii Publice (GSP)  are în atribuțiuni, pe timp de iarnă  și activitatea de deszăpezire a orașului, care , așa cum și noi  constatam cu câteva ediții de ziar, în urmă, s-a dovedit eficientă, în ciuda căderilor importante de zăpadă în cele doar câteva zile, zăpadă ce părea la un moment dat că va  anihila activitatea pe întreaga suprafață a Municipiului . Echipele GSP s-au mișcat însă repede și  eficient, zi și noapte, reușind să degajeze principalele căi de acces ale orașului

După cum ne declara managerul societății, Adrian Răcaru, problema ivită  imediat după încetarea  codului  portocaliu de ger si ninsori  a fost și rămâne încă,   rapiditatea cu care vor fi degajați  acești „munți” de zăpadă ce s-au adunat  mai ales în intersecții și în apropierea stațiilor de autobuz. În această situație  se acționeaza cu 19 utilaje care depozitează și transportă zăpada în spatele Parcului  Tineretului , ajutați de aproximativ 100 de angajați – ne spunea directorul Adrian Răcaru.

 

Când va fi orașul deszăpezit în întregime

Domnia sa  observa faptul că de data aceasta spiritul civic al giurgiuveanului a  funcționat mai bine ca în anii precedenți. Cetățenii au înțeles că nu trebuie să arunce zăpada pe carosabil, iată de ce le mulțum pe aceasta cale, în compesație promițându-le  că cel mai târziu pe data de 15 martie, „munții” de zăpadă de care aminteam,  nu vor mai exista. Singura condiție pentru respectarea acestui lucru este să nu mai vină alt val de ninsori”.

Adrian Răcaru ne mai spunea că până la data redactării acestui material se ridicaseră din oraș,  peste 2.000 de tone de zăpadă și gheață , întreaga cantitate fiind depozitată , ca și în anii trecuți, pe terenul din zona fostei treceri cu bacul (Mucă). De precizat că la această cantitate trebuie adăugate și microdepozitele pe care cetățenii le pot observa sub forma unor  grămezi uriașe de zăpadă, prin tot orașul,  utilajele  de deszăpezire folosind aceste locuri ca o soluție de moment până la încetarea căderilor de zăpadă – ne mai preciza directorul GSP.

 

(Balaban Leonardo)