În ultima  ședință a  Comitetului Executiv (CEx) a PSD , de luni 5 martie, s-au stabilit ultimele detalii legate de Congresul extraordinar ce va avea loc peste câteva zile.

 La finalul ședinței Liviu Dragnea a spus:

„S-a adoptat modul în care va fi constituit BPN, câte doi vicepreședinți pe regiune, paritatea bărbați-femei, s-a adoptat eliminraea pentru președinții de organizații care vor să candideze pentru o funcție, Congresul rămâne pe data de 11. Privind funcțiile de vicepreședinți liderul social democraților  a precizat  că se va aborda un nou mod de a se alege vicepreședinții partidului la nivel național.  Aceștia nu vor mai fi votați de toți delegații din cadrul congresului, ci fiecare regiune în parte își va alege reprezentanții în cadrul Biroului Permanent Național (BPN), fiecare regiune în parte urmând a avea  doi reprezentați în cadrul BPN – o femeie și un bărbat – , în total 16 vicepreședinți, din 8 regiuni.

Am mai avut în 2008 8 vicepreședinți din regiuni. Fiecare candidat la funcția de președinte trebuie să aibă măcar susținerea organizației din care face parte – a precizat în acest sens Liviu Dragnea.Tot cu această ocazie se va lua  în discuție și o eventuală prelungire a mandatului de președinte al lui Liviu Dragnea în furntea PSD, pentru că mandatul acestuia ar urma să se încheie, potrivit actualului statut, în noiembrie 2019, în plină campanie pentru prezidențiale.

Se va pune în joc și mandatul președintelui executiv al partidului, deținut acum de senatorul giurgiuvean , Niculae Bădălău,  despre care există dubii că va candida. Mai multe filiale din țară și-au exprimat susținerea pentru Marian Neacșu, acum secretar general al partidului, însă această funcție să fie și ea supusă alegerii în partid, și nu numirii.

(Jurnal)