La nivelul Primăriei Municipiului Giurgiu se află în derulare proiectul privind anveloparea blocurilor de locuinţe.

Aşa cum se preciza într-o ediţie anterioară a publicaţiei “Jurnal giurgiuvean”, proiectul, în valoare de 5,3 milioane de euro,cuprinde anveloparea a 40 de blocuri de locuinţe.

Din păcate, spunea primarul municipiului, Nicolae Barbu, în conferinţa de presă de miercuri, 7 martie, acest proiect se deruleazădestul de greu, pentru că, pe lângă alte condiţii de eligibilitate, se află şi existenţa acordului scris, prin semnătură, a proprietarilorblocului respectiv.

Numărul de locatari care trebuie să îşi dea acordul pentru ca blocul să intre în proiectul de anvelopare, cu bani europeni, este dedouă treimi din totalul proprietarilor, în caz contrar blocul devine neeligibil.

“Mai mult, am avut surprize ca, în unele blocuri, doar pentru că o scară din bloc nu a îndeplinit numărul de două treimi acorduri,blocul să fie respins de la finanţare, chiar dacă, per total, se realizase numărul  de semnături necesare. Pe de altă parte, mai avemo condiţie, şi aici mă refer strict la blocurile mai vechi, cum ar fi cele din cartierul Policlinică. Acolo, mulţi dintre giurgiuveni şi-auînchis, în regie proprie, logiile, transformându-le în…balcoane! Ori, acele lucrări au fost executate fără autorizaţii de construire,ceea ce este un lucru illegal!”, spunea primarul Barbu.

În consecinţă, pentru ca acele blocuri să intre în perfectă legalitate, şi să poată primi finanţarea europeană pentru anvelopare,este nevoie ca acele logii să fie demolate, lucru care va fi valabil, după spusele primarului Nicolae Barbu, la toate balcoaneleexecutate fără autorizaţii de construcţie.

(L.Balaban)