AcasăActualitatePatriarul Kiril al Rusiei promite celor ce vor fi uciși în războiul...

Patriarul Kiril al Rusiei promite celor ce vor fi uciși în războiul împotriva Ucrainei o ”viață de apoi” fericită!  Proaspăt încorporații sunt sfătuiți să se panseze și să se trateze singuri în caz că vor fi răniți!

Cu câteva săptămâni în urmă Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, le spunea rușilor speriați de vestea mobilizării obligatorii ce îi transformă în carne de tun, în războiul din Ucraina, să nu se teamă de moarte.

Mai mult de atât, după modelul arab, Patriarhul Kirill îi îndeamnă pe cetățenii ruși, și mai ales pe tineri, să nu  le fie frică de moarte pentru că sacrificiul lor va fi răsplătit pe lumea cealaltă.

 „Mergeți cu curaj pentru a vă îndeplini datoria militară. Și nu uitați că, dacă vă dați viața pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică„, a spus el, cu cinism,  în timpul unei slujbe la Moscova, după cum transmitea Newsweek.ro.

Kirill, care a susținut încă de la început  decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina, pe motive spirituale și ideologice, a făcut aceste afirmații la scurt timp după ce oficialii ruși au declarat că până la 300.000 de rezerviști vor fi chemați la luptă.

A fost semnalul pentru sute de mii de cetățeni ruși de a se înghesui la granițe deciși a părăsi țara, neîmpăcați cu gândul de a muri într-un război care nu este al lor, ci doar o tresărire de orgoliu a președintelui Putin.

Kirill a încercat să convingă populația cu formule stereotipe, declarând în timpul predicilor sale că o persoană cu „credință adevărată” nu este supusă fricii de moarte sau că o persoană devine „invincibilă” abia atunci când în ea există o „dimensiune puternică asociată cu eternitatea” și încetează să se mai teamă de moarte.

Recunoaștem în predicile Patriarhului modelul terorismului arab al lui Arafat, Gaddafi sau Saddam ce promovau organizarea de atentate prin Occident pentru a pedepsi Occidentul sionist şi colonialist, promițându-le că Slah îi va răsplăti în Ceruri.

În ciuda încurajărilor sale pentru mobilizarea cetățenilor în acest război, Patrirhul rus a transmis permanent în predicile sale mesajul că Rusia este o „putere iubitoare de pace” care nu se angajează în „aventuri militare” (??!)

În același context, într-o înregistrare făcută cu un telefon mobil la o bază de recrutare, rusească, o femeie  ofițer le explica celor mobilizați să nu aibă niciun fel de pretenții, căci pe front hrana este puțină și proastă, că armele pe care le au la îndemână, sunt depășite, că efectele personale și uniformele primite sunt uzate, îndemnându-i să facă rost de cât mai multe feșe și tampoane folosite de femei pentru a se putea pansa și a opri sângerările în cazul în care vor fi răniți, explicându-li-se că nu va avea cine să îi îngrijească și să le trateze rănile. Ba chiar erau sfătuiți să se roage, în cazul în care sunt împușcați, să moară cât mai repede, pentru a nu se chinui. Evident că odată încorporați și trimiși în zonele de conflict, militarii stau cu sabia lui Damocles deasupra capului, dezertarea însemnând moarte sigură.

Iată cum arată întregul tablou a ceea ce trăiesc în aceste zile militarii ruși, în războiul cu trupele ucrainene și de ce entuziasmul trupelor trimise de Moscova lipsește cu desăvârșire, concretizându-se printr-un război de uzură, ce pare că nu se mai sfârșește…

(Florian Tincu)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
19.2 ° C
19.2 °
19.2 °
51 %
2.2kmh
48 %
sâm
19 °
Dum
26 °
lun
31 °
mar
29 °
mie
25 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!