Vești bune pentru șoferi! Constatarea amiabilă în caz de accident va putea fi completată direct de pe telefon

0
476

Începând de luni, constatarea amiabilă în caz de accident va putea fi completată direct de pe telefon. Practic, din 17 octombrie, conducătorii auto vor avea acces la o aplicație de mobil, conectată la toți asigurătorii RCA.

Cei doi șoferi implicați în accident trebuie să completeze toate datele pe același telefon pentru a contribui împreună la desenarea schiței. La final e posibilă trimiterea documentelor comune către asigurătorii ambelor părți implicate.

Șoferul trebuie să descarce aplicația și să-și creeze un cont de utilizator. Apoi apasă butonul „adaugă constatare” și completează datele personale.

De asemenea, aplicația poate fotografia cartea de identitate și completa automat datele printr-un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate. Aplicația dispune de localizare exactă prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrecut accidentul.

Conducătorii auto pot selecta direcția impactului, cât și avariile suferite de vehicul.

Aplicația construiește circumstanțele accidentului și generează construcția schițelor. Rezultatele și fotografiile de la locul accidentului contribuie la stabilirea vinovăției.

Urmează completarea datelor și pentru cel de-al doilea vehicul.

În funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația selectează 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întâmple.

Ultimul pas constă în semnarea și trimiterea documentele asigurătorilor RCA ai celor doi soferi implicați în accident.

(Jurnal)