Parcul ”Mihai Viteazu” va fi închis publicului până când vor fi remediate defecțiunile găsite…Societatea care îl administrează a fost amendată cu suma de 250.000 lei!

0
557

În urma incidentului consumat recent în Parcul ”Mihai Viteazul” din Giurgiu, Societatea ce îl administrează (GSL Giurgiu) a fost amendată cu 250.000 de lei! Parcul va fi închis publicului ( zonele de joacă ale copiilor ),  până la remedierea tuturor defecțiunilor găsite de către comisarii Oficului pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu!

După cum știți, cu câteva zile în urmă (5 septembrie) doi copii au rămas seara, blocaţi într-un tobogan care avea ieşirea obturată cu un placaj.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, cei doi copii, de 11 şi 12 ani, au fost ajutaţi să iasă din locul în care rămăseseră captivi , de către  oamenii aflați în parc,  la acea oră.

Societatea ce are în întreținere acest Parc (GSL Giurgiu) a fost amendată de către comisarii OJPC cu suma de 250.000 de lei.

Ne întrebăm însă de ce trebuia să se întâmple un eveniment neplăcut, ce se putea sfârși  tragic, pentru ca salariații  Protecției Consumatorilor să se sesizeze,  cât timp noi, presa, alături de o serie de alți giurgiuveni, sesizasem aceste deficiențe, din timp, pe rețelele  de socializare. Deficiențe ce puteau conduce, așa cum am constatat ulterior, la o adevărată tragedie.

Iată încă o dovadă a faptului că  salariții autorităților locale, deși sunt plătiți din banii noștri, ai contribuabililor,  ca să ne apere și să ne protejeze, sunt loviți de un nejustificat miserupism instituțional.

(Jurnal)