Atenție!Furtul mașinilor a devenit o obișnuință în Grecia!  Ce sfaturi vă dau cei prădați de hoți!

0
254

Tot mai mulți români se plâng în ultima vreme că le-au dispărut autoturismele din faţa hotelurilor sau din parcările private din Grecia.

Ei spun că pericolul este mai mare în zona continentală decât în localitățile din insule. Cele mai multe maşini sunt folosite pentru traficul de migranţi, după care ele sunt abandonate, arse sau distruse, în zonele de frontieră.

Dacă până acum Bulgaria era considerată teritoriul predilect al hoţilor de maşini, acum pericolul s-a mutat în Grecia.

Mulţi români au trăit pe pielea lor, în această vară,  experienţa de a se trezi fără maşină în concediu.

Mașini furate s-au înregistrat în: Atena, Salonic sau Halkidiki,  zonele cele mai bântuite de infractori. În general hoţii ţintesc mașinile smart, care permit accesul prin telefonul mobil sau prin sistemul keyless. Tehnologia le deschide practic uşa infractorilor care falsifică semnalul cheii.

Tocmai de aceea specialiștii ne recomandă să dezactivăm acest sistem după parcarea autoturismului. Autoturismele ar trebui parcate într-un spațiu păzit şi cât mai luminat.  Ei mai spun că ne putem apăra de infractori cu un antifurt. de nici 200 de lei.

De asemenea, dispozitivele GPS ne pot alerta direct pe telefon în momentul în care mașina se mișcă. Pentru cei care nu sunt dispuși să investească atât de mult, există o soluţie veche, dar eficientă ,

Cel mai tare element spun unii, , este un blocator de volan, de  culoare roșie sau galbenă, ca să se vadă foarte tare, să atragă atenția hoților  care se vor lăsa păgubaș decât să se complice cu așa ceva. Un antifurt de volan costă între 150 și 200 de lei.

Așa că dragi giurgiuveni, care încă nu ați v-ați efectuat  concediul și doriți să alegeți ca destinație Grecia, aveți grijă cum vă securizați autoturismul.

De precizat că anual polițiștii greci înregistrează aproape 700.000 de furturi auto! 

(Jurnal)