Cu circa trei luni în urmă, mai exact în luna noiembrie a anului trecut, la sesizarea mai multor locuitori din municipiu la ale căror blocuri s-au efectuat de reabilitare, o comisie a Primăriei s-a deplasat în teritoriu, constatând că cele declarate de giurgiuveni erau cât se poate de reale. Mai exact, era vorba despre falucrări ptul că, deși lucrările de reabilitare ale blocurilor se terminaseră de săptămâni bune, constructorii au lăsat în urma lor un dezastru mai ceva ca după un bombardament.

Despre acest aspect, publicația noastră a relatat pe larg, la vremea respectivă.

Resturi (zeci de kilograme de deșeuri, resturi de sticlă de la geamurile schimbate, țevi metalice abandonate, dar și resturi de la materialele folosite la izolarea exterioară a blocurilor) zăceau, la vremea respectivă, pe spațiul verde din spatele blocului 214 din strada Tineretului.

La momentul acela, reprezentanții Direcției Poliției Locale Giurgiu ne declarau că, urmare a imaginilor care le-au fost puse la dispoziție de către publicația noastră, au luat legătura cu reprezentanții constructorului, care au promis că vor face curățenie. Tot atunci, ne-am manifestat îndoiala că acest lucru se va întâmpla…fix la Paștele Cailor! E drept, s-a făcut ceva, dar numai curățenie nu poate fi numită! La trei luni, după cum se poate observa și din imaginile transmise de unul dintre cititorii noștri, ce locuiește în zonă, pe spațiul verde dintre bloc și gardul grădiniței tronează, în continuare, resturi de la perioada în care s-a făcut reabilitarea blocului.

Ba, pentru a accentua și mai tare aspectul dezolant, un locatar din zonă și-a depozitat un fotoliu – deșeu, este clar – în imediata apropiere a unui maldăr de gunoaie!

Unde mai pui că, la nici 20 de metri de bloc și, implicit, de mizeriile respective, este o grădiniță unde, începând cu data de 8 februarie, au început să vină și copiii.

Din nou, reprezentanții Poliției Locale au promis că se vor implica în rezolvarea situației, cu atât mai mult cu cât locatarii din zonă au ajuns la capătul puterilor, nimeni – spunând ei – neluând în seamă ceea ce se petrece în spatele blocurilor.

Dom’le, la ăștia pe afară e vopsit gardul și înăuntru e leopardul! Nu vine nimeni, nici vreo patrulă de la „Locală” (n.r. Poliția Locală), nici altfel de patrulă, nici vreo autoritate, să vadă ce lasă în urmă cei cu reabilitarea. E bine, s-a făcut, dar hai să ne respectăm până la capăt, să facem treaba așa cum trebuie. Când au venit să reabiliteze blocul, aici era iarbă, era spațiu verde, acum…e depozit de gunoaie!”, au mai spus cei câțiva locatari ai blocului amintit.

Mai mult, în afara capcanelor de deșeuri, mai există un pericol: o serie de cabluri traversează, la nici 1,7 metri de pământ, zona, prezentând un risc pentru cei care trec pe acolo. La fel arată și alte cabluri, atârnate fără nicio noimă de bloc, stricând aspectul îngrijit al blocului de după reabilitarea exterioară.

Sperăm că autoritățile să ia măsuri, măcar acum, la revenirea asupra situației din imediata apropiere a Grădiniței nr. 4, mai cu seamă că, de la data de 8 februarie, copiii din municipiu s-au întors la cursuri în scenariul verde, iar zona amintită poate prezenta un real pericol pentru copiii sau pentru însoțitorii lor, atunci când sunt nevoiți să treacă prin spatele blocului 214 de pe strada Tineretului.

(Jurnal)