În urma sesizărilor transmise de către locatarii blocurilor 102 și 103 din strada Tineretului, (n.r. – situate în apropierea fostei poște din strada Tineretului) în ceea ce privește stadiul lucrărilor de reabilitare și daunele produse de acestea în apartamente, administratorul public Ionel Muscalu, consilierul personal al primarului, Emil Epure, personal specializat din cadrul Direcției Programe Europene, Cristina Ghincea și constructorul au mers, astăzi, la fața locului.

Situația descrisă de locatari a fost confirmată, iar în urma discuțiilor, s-a dispus către constructor, remedierea cât mai urgentă a lucrărilor neconforme.

De asemenea, a fost stabilit ca lucrările la exterior să continue atât cât vor permite condițiile meteorologice, iar prestatorul și-a luat obligația ca lucrările să fie de calitate și în conformitate cu caietul de sarcini. Mai mult decât atât, constructorul va repara spațiul verde din jurul blocului, va monta două panouri fotovoltaice pe fiecare acoperiș, iar locatarii vor beneficia de iluminat gratuit pe scară”, apărea scris pe contul de facebook al Primăriei Municipiului Giurgiu.

Numai că problemele semnalate de cei din blocurile 102 și 103 nu sunt singurele de această natură, aceeași situație întâlnindu-se și la alte blocuri, tot în zona Tineretului. Bunăoară, locatarii blocului 214 ne-au semnalat o problemă asemănătoare: deși lucrările au fost finalizate încă de acum o lună de zile, în spatele blocului, pe spațiul verde, zac, în continuare, depozitate (mai corect spus, aruncate) zeci de kilograme de deșeuri, resturi de sticlă (de la geamurile schimbate), țevi metalice abandonate, dar și resturi de la materialele folosite la izolarea exterioară a blocurilor.

Conform unor informații, se pare că cei care au efectuat lucrările vor curăța, în cele din urmă, zona, dar…că mai durează. Cât? Nu se știe!

Mai mult, pe facebook a început o adevărată discuție, inclusiv locatari ai blocurilor de locuințe sociale sau ANL-uri plângându-se de igrasia din apartamente…

Rămâne de văzut care va fi finalitatea celor semnalate de giurgiuveni, reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu, dar și ai Direcției Poliției Locale Giurgiu, asigurându-ne de faptul că se vor lua măsuri în toate aceste situații.

(Jurnal)