Alături de alți reprezentanți al mediului asociativ din România pe sectorul Horticol, miercuri, 27 ianuarie, a avut o primă rundă de discuții cu oficialii MADR despre construcția noului program.

„Discuțiile momentan sunt în fază incipientă. La cerea colegilor care activează în Floricultură am cerut ca și acest sector să fie inclus în Schema de Ajutor de Minimis. De asemenea producătorii de Plante Aromatice vor beneficia de un Program separat. Dintre propunerile expuse și susținute de mine amintesc câteva: Specii de Legume: Tomate, Ardei (Gras, Gogoșar, Capia, Iute), Vinete, Varză, Gulii, Fasole urcătoare, Castraveți, Legume Verdețuri (Salată, Ceapă Verde, Spanac, Mărar, Pătrunjel, Leuștean), Pepeni Galbeni și Pepeni Verzi, Flori”, declara, la finalul întâlnirii, unul dintre participanți, Ion Păunel, reprezentantul județului Olt.

Pentru a fi eligibili, fermierii trebuie să dețină o suprafață minimă de 0,1 hectare, trebuind să fie înscriși la APIA. Totodată, exploatația este interzis a fi divizată după data de 1 ianuarie. O altă cerință expusă de participanți a fost demararea și finanțarea Băncii de Resurse Genetice de la Buzău, pentru acest lucru urmând să fie înființată o serie de grupuri de lucru comune.

La această întâlnire de la Ministerul Agriculturii a participat și un reprezentant al județului Giurgiu, în persoana lui Constantin Stoica (Colibași).

(Jurnal)