„Mă oprește aprobarea bugetului să dau alocații mărite (…), mă oprește bugetul să duc la îndeplinire aceste măsuri de ocupare și de încurajare a ocupării forței de muncă și anume să închei noi convenții cu angajatorii pentru a aduce plus valoare în România. Mă oprește bugetul să gândesc foarte mult pe termen lung. Nu numai bugetul, dar și atacul la CCR a legii pensiilor, să intru efectiv în implementare, pentru că aceasta lege a pensiilor nu este una pe care noi s-o implementam în 2 zile”, a declarat Budai, la Antena3, potrivit Mediafax.

Toate aceste discuții au survenit după ce președintele Iohannis a declarat că retrimite în Parlament proiectul de lege pentru bugetul de stat „pentru corectură și îmbunătățire Legea bugetului. Mesajul este simplu- faceți un buget sănătos pentru România. Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecîiile necesare, astfel încât bugetul să fie unul chiar pentru dezvoltarea României”, a concluzionat șeful statului.

Curtea Constituțională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituțională, dar cu toate acestea există în continuare păreri diferite.

(JGR)