Recent ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a ținut să facă niște precizări privind pe cei care prezintă vulnerabilități în ceea ce privește sănătatea și sunt implicați efectiv sau colateral  în  actul educational.

Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online.

Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical, şi ei vor avea acces la învăţământ online.

Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical, vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală”, a spus ministrul Câmpeanu.

El a subliniat că factorul determinant pentru decizia de a deschide şcolile cu prezenţă fizică este evoluţia ratei de infectare.

Cîmpeanu a mai explicat că disponibilitatea de vaccinare şi gradul de vaccinare sunt factori importanţi, dar nu determinanţi.

Conform acestuia circa 110.600 angajaţi din învăţământ s-au programat pentru vaccinare, dintre care 18.600 s-au vaccinat deja.

La Giurgiu, circa 40% dintre cadrele didactice își manifestaseră dorința de a se vaccina.

(Jurnal)