Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îi sfătuiește pe pacienții cu COVID-19 și pe cei care au trecut prin boală câteva lucruri mai speciale.

În primul rând ei solicită ca după ce s-a trecut prin boală   să se folosească doze reduse de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge.

„Celelalte lucruri incluse în aceste recomandări noi sunt ca pacienții bolnavi de Covid-19 care stau acasă ar trebui sa folosească un oximetru pentru măsurarea saturației de oxigen în sânge, pentru a ști dacă starea lor de sănătate se înrăutățește și dacă ar trebui să fie tratați la spital”, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

OMS mai recomandă medicilor să poziționeze pacienții pe burtă, pentru a îmbunătăți fluxul de oxigen, a mai spus Harris.

Harris a mai spus că experții OMS aflati la Wuhan, unde a izbucnit epidemia de Cobid-19, în decembrie 2019, vor ieși din carantină în următoarele doua zile și vor începe sa lucreze cu cercetătorii chinezi pentru a afla originea virusului.

AstraZeneca, care a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19 împreuna cu Universitatea Oxford, a anunțat vineri Uniunea Europeană că nu poate respecta volumul de livrări convenit până la sfârșitul lunii martie.