Printre cei care, conform programărilor, ar urma să se vaccineze în etapa a doua sunt incluse și cadrele didactice.

Conform statisticilor la nivel național, circa 50% dintre cadrele didactice și personal auxiliar și-au manifestat dorința de a se vaccina în această a doua etapă, restul declarând fie că nu se vor vaccina, fie că vor aștepta fie intrarea pe „piață” a vaccinului de la Moderna, fie se vor decide, eventual, în etapa a treia.

Mai puţin de 50% dintre cadrele didactice din judeţul Giurgiu doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Adelina Sîrbu.

În urma centralizării datelor din unităţile de învăţământ din judeţ, a rezultat că aproximativ 40 % din personalul angajat în sistemul educaţional vrea să fie supus vaccinării.

Astfel, din totalul celor aproximativ 3000 de cadre didactice şi personal auxiliar din Giurgiu, şi-au arătat intenţia de a se vaccina puțin peste 1000 de persoane.

“Având în vedere faptul că vaccinarea nu este obligatorie, fiecare angajat a decis pentru persoana sa. Nu au existat presiuni asupra lor. Respectăm decizia fiecărui coleg. Am centralizat aceste disponibilităţi pentru a ne face o idee, aproximativă, asupra necesarului de vaccinuri pentru sistemul de învăţământ din judeţul Giurgiu, la această dată”, a afirmat Adelina Sîrbu.

Cadrele didactice intră în etapa a doua de vaccinare, care a început pe 15 ianuarie, Inspectoratele Județene trebuind ca, până pe data de 18 ianuarie, să raporteze o centralizare a celor ce doresc imunizarea antiCOVID 19.

(Jurnal)