Recent, în mediul online a apărut un material conform căruia Instituția Prefectului Județului Giurgiu ar transmite informații false cu privire la numărul de centre de vaccinare din județ. Mai exact, că nu sunt 11 centre, câte s-au raportat, ci doar…patru!

La scurt timp, reprezentanții Instituției Prefectului Județului Giurgiu au transmis o serie de lămuriri cu privire la situația reală:

Toate cele 11 centre de vaccinare stabilite la nivelul judeţului Mai puțin de jumătate dintre cadrele didactice din Giurgiu doresc vaccinarea

Giurgiu au fost autorizate de Ministerul Sănătăţii, deoarece respectă cerinţele Ordinului pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Toate cele 11 centre de vaccinare sunt dotate conform cerinţelor, atât din punct de vedere logistic (sunt asigurate circuitele, echipamentele tehnice şi medico-sanitare necesare, inclusiv kituri de vaccinare au fost achiziţionate de către primării şi distribuite centrelor pe care le deservesc), cât şi al resursei umane (cadre medicale, jandarmi, poliţie etc).

Faptul că în acest moment funcţionează doar 4 din cele 11 centre de vaccinare pregătite la nivel judeţean, face parte din strategia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Decizia de a deschide celelalte centre nu este de competenţa autorităţilor judeţene sau locale. În aceeaşi situaţie se regăsesc toate judeţele din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti. Conform CNCAV, celelalte centre de vaccinare „vor fi deschise treptat, în funcţie de solicitări şi de numărul de doze de vaccin disponibil”, transmit reprezentanții Prefecturii Giurgiu.

(Jurnal)