Cu puțin timp în urmă, mai mulți cititori ne-au semnalat faptul că, în cursul dimineții de vineri, 1 martie, în momentul în care au intrat în incinta în care își are sediul banca ING, și unde se află și bancomatul acesteia, au avut surpriza să găsească, dormind, un cetățean. La prima vedere, acesta nu părea a fi un om al străzii, doar că nu a prea putut explica motivul pentru care a transformat, pentru o noapte, sediul unei bănci în…dormitor. Glumeții spun că fie a chefuit până târziu, și nu a mai avut putere să ajungă până acasă, fie că, ajungând la o oră destul de înaintată în noapte, soția l-o fi trimis să doarmă pe preșulețul de la intrare, și, cum acesta era neîncăpător, omul nostru s-a…adaptat!

Contactați, reprezentanți ai sucursalei locale a băncii amintite, au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„Până în urmă cu câteva luni, am avut un sistem care nu permitea accesul în incinta încăperii în care se află bancomatele noastre decât pe baza cardului. Acest tip de acces a fost făcut pentru operațiunile self-bank, pe care le oferă banca noastră. Doar că, am primit solicitări, în special de la persoane în vârstă, care ne spuneau că nu se descurcă prea bine cu acest sistem. Mai exact, pentru a avea acces la bancomate, care se află la interior, în afara programului nostru de lucru, oamenii trebuiau să acționeze un „cititor” de carduri aflat la ușă. Cum mulți nu se descurcau, am preferat să anulăm acest sistem. De atunci, am început să avem probleme. Nu doar cetățeanul despre care ne povestiți a „beneficiat” de cazare nocturnă, ci am găsit, în mai multe nopți, persoane fără adăpost. Ne gândim, acum, să găsim alte soluții, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu asemenea situații. Ne temem că, dacă nu luăm măsuri, vom avea surprize dintre cele mai neplăcute…Sperăm să nu fim luați drept wc-uri publice, sau drept tomberoane de gunoi…deocamdată, am montat camere de supraveghere suplimentare, dar nu știm dacă sunt suficiente”, precizau reprezentanții băncii giurgiuvene.

Dincolo de anecdoticul situației, reprezentanții ING Giurgiu contactați de reporterii noștri și-au manifestat îngrijorarea în special în legătură cu aparatele din interior, mai ales că, în ultimele luni, la nivelul județului nostru – și nu numai – s-au înregistrat acțiuni de vandalizare a mai multor bancomate.

(Jurnal)