O postare a primului edil al Municipiului Giurgiu, primarul Adrian Anghelescu, ne arată cine populează nopțile orașului nostru, băgând spaima în trecătorii întârziați, care se grăbesc să elibereze trotuarul ocupat cu cârduri de patrupede.

În  filmuleț se poate vedea  un grup de maidanezi ieșiți la plimbare, grup aflat probabil în căutarea unui loc  în care să-și consume dorința evidentă de zbenguială, după cum ne înfățișează  imaginile alăturate.

Vorba unui internaut: ”Să mai zică cineva că Giurgiu e un sat… fără câini?” 

Evident că pentru toate acestea există și câteva întrebări:

Unde este Poliția Animalelor? Unde sunt Asociațiile de Protecție a animalelor?  Unde  au dispărut iubitorii patrupedelor fără stăpân?

De ce punem întrebări? Pentru că ne pasă și pentru că instituțiile amintite anterior primesc bani tocmai pentru ca aceste animale să nu rătăcească, libere , pe străzi, punând în pericol trecătorii, dar și viața lor, atunci când traversează șoselele, expunându-se impactelor fatale cu autoturismele…

Mai mult de atât, așa cum susțin medicii dermatologi, câinii sunt primii ce transmit copiilor (și nu numai) micoze și dermatite, afecțiuni  ce le poate aduce micuților suferințe nedorite, iar în miezul zilei, la temperaturi extreme, de aproape 40 de grade, câinii fără stăpân pot deveni  violenți, punând în pericol siguranța trecătorilor.

Și dincolo de toate acestea, ce credeți că gândesc despre noi cetățenii care vin pentru prima dată în Giurgiu, când văd un oraș doldora de gunoaie și de câini fără stăpân?!

(Jurnal)