Mai mulți cetățeni din Municipiu se plâng că deși au încercat să se programeze la centrele din Giurgiu nu reușesc și că majoritatea celor ce sunt  programați aici, vin din diferite zone ale țării. Ei mai spuneau că aproape zilnic în parcarea din fața Centrului de vaccinare din Spitalul județean de Urgență  Giurgiu pot fi văzute o sumedenie de autoturisme cu numere de înmatriculare din Constanța și din București.

Nedumerirea cetățenilor este de ce aceste persoane ajung să se deplaseze  sute de kilometri până la Giurgiu pentru a se vaccina,  luând locul pe liste , giurgiuvenilor care se întreabă dacă nu cumva , la rândul lor, vor ajunge să se vaccineze la Iași sau la Satu Mare.

În mod logic programările pentru vaccinarea anti-Covid ar trebui făcute pentru cetățenii ce locuiesc în localitatea ce găzduiește centrul de vaccinare. Asta nu înseamnă că nu te poți programa la un centru de vaccinare de oriunde din țară.

Dorind să lămurim această enigmă am solicitat o explicație din partea directorului Spitalului județean de Urgență Giurgiu, ec. Mihaela Rață  care ne-a  spus:

Lucrul ăsta ține de STS nu de noi… Este o platformă pe care cetățenii se înscriu. Nu am nicio explicație privind prezența unor persoane din București sau Constanța în Centrele de vaccinare de la Giurgiu. În mod normal trebuia să se blocheze platforma pe județe. Iată de ce mulți vin de la București chiar și de la Focșani. Singura soluție este ca oamenii să intre pe platformă și să reușească să se înscrie. Dacă nu , numărul de call center este foarte bun pentru că acest call center prinde primul loc liber și îi programează pentru  o dată calendaristică.  Aceasta a fost metoda de lucru aleasă –  preciza directoarea SJU Giurgiu.   

În același timp în Municipiu sunt și medici de familie care acuză la rândul lor faptul că de la demararea Campaniei de vaccinare anti-Covid și până în prezent nu au primit nici măcar o doză de vaccin. După cu știți probabil, medicii de familie au dreptul să-i vaccineze  pe cei ce au solicitat acest lucru,  în cabinetul lor medical.

(Jurnal)