Acasă Actualitate Gabriela Horga: „Particip la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanță în UE, organizată în contextul președinției cehe a Consiliului Uniunii Europene.”

Gabriela Horga: „Particip la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanță în UE, organizată în contextul președinției cehe a Consiliului Uniunii Europene.”

0
Gabriela Horga: „Particip la Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanță în UE, organizată în contextul președinției cehe a Consiliului Uniunii Europene.”

”În actualele circumstanțe geopolitice, anumite provocări emergente au fost agravate de agresiunea ilegală a Federației Ruse în Ucraina, astfel încât trebuie abordate cu atenție evoluțiile de natură economică.

A găsi soluțiile potrivite înseamnă să ne adaptăm unei realități care s-a schimbat și modifică planul inițial.

Ca membri ai Parlamentului, alături de reprezentanții ai statelor europene care participă la această conferință, parlamentari și europarlamentari, ne angajăm să găsim o abordare solidă construind soluții comune pentru a face față provocărilor cu care ne confruntăm în acest moment.

Cu această ocazie, Președinția Cehă ne oferă posibilitatea de a discuta subiecte extrem de importante precum:

𝟏. 𝐌𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢s𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬̗𝐢 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭̗𝐚̆ – 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐚𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬̗𝐢 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭̗𝐚̆ (𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐬̗𝐢 𝐧𝐨i 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐨𝐜𝐚̆𝐫𝐢).

Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) oferă statelor membre, inclusiv României, oportunitatea de a implementa reformele esențiale în vederea sporirii rezilienței și asigurării unei redresări durabile. Suntem pregătiți să adăugăm la PNRR o secțiune dedicată energiei, complementară cu reformele și investițiile care se regăsesc deja în plan.

𝟐. 𝐂𝐨𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭̗𝐞𝐢 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞 – 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̗𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐬̗𝐢 𝐜𝐥𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞.

Astfel, pentru România, securitatea energetică reprezintă un obiectiv strategic. România identifică nevoia de diversificare a surselor de aprovizionare cu energie, subliniind importanța Coridorului Vertical de Gaze (Grecia-Bulgaria-România), a Coridorului Transbalcanic (Turcia-Bulgaria-România-Ucraina-Republica Moldova) pentru creșterea fluxurilor în regiune.

Finanțarea măsurilor energetice și climatice va fi realizată, cu precădere, prin intermediul fondurilor disponibile în cadrul PNRR, Fondul pentru Modernizare, dar și din Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

𝟑. 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐳𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭̗𝐞𝐢 𝐞𝐜𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜𝐞 𝐚 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐢 – 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐫𝐢𝐳𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞.

Mecanismul de redresare si reziliență are ca obiective principale atenuarea impactului economic și social al pandemiei de coronavirus și sporirea durabilității și a rezilienței economiilor și societăților europene la alte crize.

Fiind un instrument temporar de redresare, Mecanismul este structurat în jurul a șase axe principale:

i) tranziția verde;

ii) transformarea digitală;

iii) coeziunea economică;

iv) productivitatea ii competitivitatea;

v) coeziunea socială și teritorială;

vi) reziliența sanitară, economică, socială și instituțională;

vii) politici pentru generația următoare.

România a depus deja prima cerere de plată din Planul Național de Redresare și Reziliență, care a și fost aprobată de Comisia Europeană, în urma căreia țara noastră va primi 2,6 miliarde de euro.

Din această sumă, 1,8 miliarde euro sunt sub formă de granturi și 0,8 miliarde euro sub formă de împrumuturi.”

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °