Transportatorii de persoane rămân în atenția polițiștilor giurgiuveni. Câte sancțiuni au fost aplicate luni, în doar 4 ore…

0
406

Luni, 10 octombrie, în intervalul orar 06.00-10.00, polițiștii rutieri giurgiuveni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special transportul public de marfă și persoane, pe principalele artere din municipiu și județ.

Astfel, au fost organizate filtre rutiere, în puncte de interes, fiind verificate peste 70 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, în cele 4 ore, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.550 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale.

De asemenea, polițiștii au reținut două permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Polițiștii rutieri au verificat totodată legalitatea tipului de transport, deținerea și verificarea documentelor necesare efectuării transportului de persoane, respectarea capacității autovehiculului și a traseului stabilit, fiind  verificate documentele conducătorilor auto și testarea alcoolscop a acestora.

După cum ni s-a preecizat printr-un comunicat, astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.

Așa că aveți grijă conducători auto, giurgiuveni,  cum vă pregătiți mașina când plecați de acasă…!

(Jurnal)