O elevă din Giurgiu a folosit deep fake pentru a-şi transforma colegul în actor de filme pentru adulţi

0
672

Un caz cel puţin bizar a fost tranşat zilele acestea de judecătorii din Giurgiu. O elevă dintr-o şcoală generală din judeţ a folosit o aplicaţie pentru a pune faţa unui coleg pe chipul unui actor de filme pentru adulţi. Adolescenta ar fi trimis apoi videoclipul întregii clase. Băiatul a avut nevoie de consiliere psihologică după incident. Culmea, instanţa a decis că familiile ambelor copii îşi datorează daune. 

Mama băiatului: „A fost pus pe un site, anunţându-mă o mămică, mămica la o colegă de clasă, spunându-mi: „Băi, uite, tu ştii că a fost băiatul pus pe un site, din acesta foarte… Făţuca la băiatul meu şi un film porno.”

Mama băiatului:Toată clasa văzuse chestia asta, adică colegii lui. Această fetiţă făcea şi poze profesorilor. Am înţeles că a fost, tot la fel, pe acest site, faţa la una dintre profesoarele lor.”

Adrian Cuculis, avocat: „În urma întâmplării respective, părţile s-au dat în judecată reciproc. Discutăm despre o primă hotărâre judecătorească care vizează zona Deepfake-ului.”

Instanţa a stabilit că familia adolescentei trebuie să îi plătească familiei colegului ei daune în valoare de 5000 de lei. Doar că şi băiatul a fost găsit vinovat.

Adrian Cuculis, avocat:În urma prezentării acelui clip către toţi colegii de clasă ai băiatului, băiatul respectiv a adus anumite injurii persoanei respective şi atunci instanţa de judecată a considerat că aceste daune morale ar trebui să fie plătite în mod reciproc şi de către colega respectivă, dar şi de către cel care a fost iniţial calomniat, defăimat prin modificarea clipului video.”

Decizia instanţei în cazul celor doi elevi nu este definitivă şi poate fi atacată.

(Sursa: Observatornews)