De vineri, 16 aprilie, în centrele care au locuri disponibile, vaccinarea cu serul AstraZeneca se poate face fara programare.

În consecință, autoritățile recomandă celor interesați verificarea locurilor disponibile în harta interactivă

„Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administreaza vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) si în care sunt locuri disponibile, va fi permisa vaccinarea persoanelor care opteaza pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directa la centrul de vaccinare, fara a mai fi necesara înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri si instructiuni„,  a transmis comitetul pentru vaccinare.

Sursa citata a precizat ca este important ca cei interesati sa verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactiva existenta pe platforma nationala de informare cu privire la vaccinare.

Autoritățile au transmis chiar și un apel către cetățeni , în acest sens: „Prezentati-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate. Vaccinarea se va realiza în limita capacitatii de vaccinare a centrului. Asigurati-va ca nu aveti simptome asociate COVID19”.

 (Jurnal)