De ce nu merg camerele video la punctele de încasare a taxei de pod…”D’aia…că nu vrea ele!”

0
348

De prea multe ori în an am constatat că sistemul video din punctele de încasare a taxei de Pod, în Punctul de Frontieră Giurgiu, nu funcționează. Așa s-a întâmplat și duminică, 16 septembrie când salariata Agenției de Control și Încasare (ACI) subordonată CNAIR-ului, la plata taxei pentru trecerea peste pod, ne-a solicitat să îi dăm numărul de înmatriculare al autoturismului, confirmând că nici de această dată nu le merg camerele…

Asta, în ciuda faptului că taxa noastră ”de trecere” este aproape dublă decât cea a bulgarilor (!?) Cu ceva mărunțiș adunat de prin buzunarele salariaților Companiei,  credem noi, se putea remedia această ”repetabilă” defecțiune, doar într-o zi.

Sunt voci care spun însă că ”cineva” este interesat ca aceste camere video să nu funcționeze chiar permanent. Și că acel ”cineva” are numai de câștigat de pe urma acestui lucru. Ba mai mult de atât, aceleași voci susțin că ochiul indiscret al camerei mai poate surprinde și alte lucruri incomode ce se întâmplă prin împrejurimi, ce îi poate afecta pe unii dintre salariații acestor puncte și nu numai pe ei…

Ca să nu mai punem la socoteală faptul că în ciuda solicitării giurgiuvenilor de a fi exceptați de la această  taxă, în mod simbolic, ca locuitori riverani ai acestei treceri peste Dunăre, într-un protocol încheiat, reciproc, cu bulgarii din orașul Ruse, giurgiuvenii au fost tratați cu un mare și generos ”sictir !”, en fanfare, chiar de concetățeanul lor, Răzvan Cuc, fost  ministru al Transporturilor.

După cum am constatat cu toții, pe cel care astăzi are pretenția de a deveni președintele PSD Giurgiu, l-a durut la bască de  mica facilitate la care puteau avea acces, în mod expres, concetățenii săi, o dorință care nu ar fi sărăcit, nici pe departe, bugetul Companiei.

Probabill că ni se va reproșa că în mod normal ar fi trebuit să facem în scris solicitarea privind acest subiect, celor de la CNAIR.  Am renunțat însă la această modalitate pentru că și în alte situații,  solicitarea noastră am primit răspunsuri ambigue…Așa că decât să ni se spună în scris: Uite d’aia …că așa vrea ele!, mai bine răspundem oral, ca niște cetățeni bine educați, tovarășei care ne taxează de fiecare dată la ieșirea din țară !

(Jurnal)