Solicitați de mai mulți vizitatori ai site-ului nostru, duminică 16 septembrie, am plecat să constatăm cu ochii și pe seama nervilor noștri dacă timpii de așteptare afișați pe portalul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în Punctul de Frontieră Giurgiu, sunt reali. Primul lucru constatat a fost acela că celor de la Agenția de Încasare și Control, ce percep taxa de Pod nu le funcționează camerele video, motiv pentru care trebuie să le comunici oral numărul de înmatriculare al mașinii. La trecerea peste pod, am constatat un adevărat haos. Șirul autocarelor și autoturismelor staționate, depășea jumătatea podului. ”Jmecherii”, cu motoarele turate la ”blană”, nici gând să respecte rândul, creând ambuteiaje și jucându-se nepăsători cu nervii conducătorilor auto ce stăteau cuminți în rând, așteptând. După circa 30 de minute de înaintare în coloană, în pasul melcului, s-a ajuns aproape de celălalt capăt al Podului. Intrând pe portalul Poliției de frontieră, surpriză însă! Aflăm că la Punctul de frontieră Giurgiu timpii de așteptare sunt de maxim 10 minute??!! Știam că minciuna este instituționalizată în România, dar nici așa! Continuăm să așteptăm…După încă 10 minute coșmarul nostru se apropie de sfârșit.

La întrebarea noastră de ce nu se iau măsuri împotriva celor ce nu respectă rândul, ofițerul ce ne verifică buletinele ne spune că bulgarii creează astfel de probleme, căci, grăbiți să se întoarcă acasă, ei  recurg la un asemena  comportament. Ciudat! Noi constatasem cu totul altceva: majoritatea autoturismelor ce ne sfidau aveau număr de România…

În concluzie, constatăm că, în timp ce pe site-ul Poliției de Frontieră cetățeanul citește în dreptul  timpilor de așteptare în Frontiera Giurgiu, 10 minute, în realitate el este obligat să aștepte aproape o oră!!

Ce este de făcut? Păi, noi credem că s-ar putea încheia un protocol (că tot e vremea protocoalelor, nu-i așa!) între Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră și Inspectoratul de Poliție al Judeţului Giurgiu (Servicul Rutier) prin care în momentele aglomerate ale zilei și în anumite perioade ale anului, pe cele două sensuri de circulație ar putea fi postat câte un agent de poliție care să le taie cheful ”jmecherilor” de a depăși pe linie continuă, pe pod, încurcând în acest fel circulația și bătându-și joc totodată  de cei care respectă regulile în trafic.

Așteptăm comentariile dvs. la acest material pentru a nu se  crede că avem chef de fabulații! Și nu ne mai mințiți cu timpii  ăia de așteptare, că între timp ne-am făcut mari și nu mai credem în…basme!

(City Zen)