Dan MOTREANU: „Parlamentul European s-a reunit pentru a dezbate și vota subiecte importante pentru cetățenii Uniunii Europene”

0
266

Parlamentul European se reunește în sesiune plenară, începând de astăzi și până pe 15 septembrie, pentru a dezbate și vota subiecte importante pentru cetățenii Uniunii Europene.

Vom dezbate cu Consiliul și Comisia răspunsul UE la creșterea dramatică a prețurilor la energie. În acest sens, susținem stimularea surselor regenerabile și economiilor de energie. Parlamentul va evalua măsurile implementate și cele propuse recent de UE pentru a proteja gospodăriile și întreprinderile europene de creșterea prețurilor în iarna următoare.

Vom analiza pachetul „Pregătiți pentru 55” referitor la accelerarea utilizării energiei regenerabile și la reducerea consumului de energie până în 2030.

Vom dezbate noile norme ale UE privind salariile minime pentru a combate sărăcia, pentru a crește nivelul de trai și pentru a promova negocierile colective.

Discuțiile vor viza măsurile de atenuare a impactului pandemiei asupra sănătății mintale a copiilor, noile norme pentru întreprinderi pentru a opri defrișările cauzate de UE în întreaga lume și a propunerii privind revizuirea CFM.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen, va susține în Parlamentul European, discursul anual privind Starea Uniunii, care prezintă impactul activității Comisiei din ultimul an. De asemenea, vor fi abordate și planurile viitoare ale Comisiei, în special în ceea ce privește solidaritatea UE cu Ucraina, sancțiunile împotriva Rusiei, măsurile de asigurare a aprovizionării cu energie a UE și de reducere a dependenței sale de combustibilii fosili ruși, precum și actualele creșteri ale prețurilor la energie.

Parlamentul va discuta un proiect de raport care analizează evoluțiile de la activarea articolului 7 împotriva Ungariei, pe fondul abaterilor sistematice de la valorile democratice.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)