Stâlpi de iluminat vandalizați în Parcul fără nume din municipiul Giurgiu

0
718

Un nou act de vandalism a avut loc în zona Parcului fără nume din municipiul Giurgiu, mai exact în zona Sălii Polivalente „Chauncey Hardy” în cursul nopții de 6 spre 7 septembrie.

La adăpostul întunericului, a lipsei camerelor de supraveghere, a Poliției Locale, dar în primul rând al lipsei bunului simț și al educației, doi stâlpi de iluminat public stradal au fost vandalizați, smulgânduli-se firele și distrugând capacele de la ușile de vizitare, de către persoane rămase încă necunoscute.

Acțiunea a pus în pericol atât viața celor ce au efectuat „măreața faptă”, dar mai ales siguranța copiilor, fiind bine știut că locul este în imediata proximitate a pistei de atletism și a sălii polivalente.

În Giurgiu, distrugerea mobilierului stradal a devenit un fenomen tot mai des întâlnit în ultima perioadă. Şi nu este vorba despre materiale slabe calitativ, ci de gradul de civilizaţie al giurgiuvenilor. Trist este că tot din buzunarul nostru, al contribuabililor, sunt suportate costurile de reparații.

Sperăm la Poliția Locală să ancheteze aceste fapte, mai ales că aceste vandalizări s-au mai petrecut și în urmă cu două luni, așa cum ne-a comunicat directorul GSP, Adrian Răcaru, cel care este „răspunzător” de buna funcționare a iluminatului în municipiul Giurgiu.

„Din păcate, pagubele sunt suportate ca de fiecare dată, de către noi cetățenii întregului oraș”, mai preciza Adrian Răcaru.

Dacă aveți cunoștință și de alte acțiuni huliganice, vă așteptăm mesajele pe adresa redacției Jurnal giurgiuvean: jurnalgiurgiuvean@gmail.com sau jurnalgr@yahoo.com.

Ne-ar fi de mare folos dacă mesajul ar fi însoțit și de fotografii cu ceea ce se constată, locul și alte date care să permită polițiștilor locali identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care nu respectă legea.

Nu mai fi indiferent! Schimbarea începe cu tine!

(Jurnal)