«Execuția bugetară pe primele șase luni ale anului 2022 demonstrează că Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă a luat deciziile corecte pentru protejarea cetățenilor și a economiei, într-o perioadă dificilă la nivel mondial.

România a redus deficitul public, acesta fiind pe primele șase luni 1,71% din PIB (față de 2,86%, cât era în aceeași perioadă din 2021).

Guvernul a îmbunătățit colectarea, ajungând la 8,1% din PIB, faţă de 7,5% anul trecut. Veniturile au crescut cu 22,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile au crescut cu 14,3%, menţinându-se sub nivelul de creștere a veniturilor.

Absorbția fondurilor europene a crescut cu 16,4%, raportat la perioada similară a anului trecut.

„În pofida crizelor succesive cărora trebuie să le facem faţă, măsurile pe care le-am luat pentru protejarea economiei şi a cetăţenilor s-au reflectat în creşterea veniturilor şi în menţinerea cheltuielilor bugetare sub creşterea valorii nominale a PIB. În centrul tuturor deciziilor pe care le luăm în aceste vremuri stă interesul românilor și interesul țării”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Prin alocările stabilite pentru Programul ”Sprijin pentru România” Guvernul a avut în vedere formulele necesare pentru a sprijini cetățenii și mediul investițional și asigurarea dezvoltării economice viitoare

(Dan MOTREANU- europarlamentar și vicepreședinte PNL)