Așa cum vă informam, miercuri, 27 iulie, comuna Vedea a îmbrăcat haine de sărbătoare și asta pentru că biserica din comună și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, motiv de bucurie pentru credincioșii parohiei, dar și de mulțumire pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii.

Primarul comunei, Marian Țaga spunea: „Azi cu bucurie sărbătorim hramul Bisericii Sfântul Pantelimon. Așa cum în urmă cu un an speram să reușim să finalizăm lucrările de recondiționare a bisericii, iată ca am ajuns la final!! Eforturile ne-au fost răsplătite așa cum se vede din imaginile de dinainte de începerea lucrărilor și cele de acum de la finalizare!”

Mulțumirile preoților acestei biserici sunt adresate tuturor celor care au fost implicați în ducerea la bun sfârșit a acestui proiect european transfrontalier de restaurare a bisericii, dar în mod special primarului Țaga Marian pentru sprijinul constant în implementarea acestui proiect.

La Sfânta Liturghie de hram a fost prezent primarul comunei Marian Țaga, mai mulți consilieri locali, dar și Pr. Protopop Lucian Ștefan care a oficiat această slujire, preoții parohi ai Bisericii Sfântul Pantelimon, dar și alți preoți, precum și foarte mulți credincioși din localitate.

(Ana Magheru)